VELIKA SVEČANOST

FOTO: OTVOREN SHERATON USREBRENOM Milanović: 'Evo jučer sam bio u Londonu, tamošnji hoteli se mogusakriti pred ovim, a triput su skuplji'

'Ove godine u Hrvatskoj je otvoreno 25 hotela, a u skoro svakom kreditima je sudjelovao HBOR'
 Nikša Duper/CROPIX

Premijer Milanović na prigodnoj je svečanosti u Srebrenom, u Župi dubrovačkoj, otvorio novoizgrađeni luksuzni Sheraton Riviera Hotel. U taj hotel koji krasi pet zvjezdica, koji ima 250 soba i niz pratećih sadržaja najviših kategorija, među kojima je i najveća kongresna dvorana u Hrvatskoj, kapaciteta tisuću sudionika, uloženo je ukupno 80 milijuna eura. Od tog iznosa, 45 posto je ulog tvrtke HUP Zagreb, a preostalih 55 posto kredit je HBOR-a.- Kao student sam radio na ovom području i nisam ni sanjao da će ovdje jednom biti hotel Sheraton. No, Anđelko Leko je kao pravi poduzetnik sanjao i hvala mu na tome - rekao je otvarajući hotel premijer Milanović i dodao: "On je znalački kao pravi poduzetnik obrnuo svaku kunu i euro, i to je stvorilo ovaj uspjeh. Došao sam iz Londona i boravio u tri puta skupljem hotelu od ovoga, pred kojim se britanski hotel treba sakriti.

Ove godine u Hrvatskoj je otvoreno 25 hotela, a u skoro svakom kreditima je sudjelovao HBOR. To je izvozna banka koja radi na jačaju platne bilance RH, a ovakvi hoteli pridonose otvaranju radnih mjesta, povećanju deviznog prihoda. Uz ovakve projekte trebamo još samo stabilnost i mir. Tko god ubuduće usmjeravao HBOR, neka tako napravi - ustvrdio je Milanović i podsjetio da se u neposrednoj blizini gradi Zračna luka Dubrovnik novcem EU te kako su ta ulaganja veća nego u Pelješki most koji će se uskoro graditi.

Obraćajući se brojim okupljenim gostima, među kojima su uz premijera bili ministri Lorencin, Lalovac i Grčić te bivši premijeri Nikica Valentić i Franjo Gregurić, saborski zastupnik Branko Bačić i zastupnica parlamenta BiH Bojana Krišto, te gradonačelnici Mostara, Širokog Brijega i Gruda, predsjednik uprave HUP Zagreba opisao je sinoćnju svečanost kao dugo očekivanu poslovnu pobjedu.

- U objektima u Mlinima imamo 450 soba, a u Srebrenom 250 i 40 apartmana. Istina, bilo je poteškoća, ali i dobrih ljudi koji su pomagali. Hvala svima. Zaposlili smo više od 200 radnika i bez njih neće biti moguće ostvariti željene rezultate koji će biti rezultat zajedničkog rada, rekao je Leko.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Uprave Dubrovnik Riviera Hotela, Kristijan Šustar, potpredsjednik Starwood korporacije Robert Koren, i načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Davorko Obuljen i ministar turizma Darko Lorencin. U prigodnom programu tijekom svečanosti sudjelovali su klapa Subrenum, operna pjevačica Sandra Bagarić i Tereza Kesovija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:37