LJUTITI LOKALCI I TURISTI

FOTO: 'SRAMOTA JE DA SE OVAKO ODNOSE PREMA NAŠOJ ZEMLJI' Evo kako bahati turisti besplatno ljetuju u Hrvatskoj: 'Pogledajte samo gdje vrše nuždu'

 
 Fotografija čitatelja

Na adresu redakcije stigao nam je mail ljutite čitateljice koja je odlučila upozoriti javnost i gradske vlasti na kaos nekadašnjem zadarskom kampu Punta Bajlo. Danas je to lokalna plaža, no brojni kupači već nekoliko godina upozoravaju da o plaži nitko ne brine, da su smeće i izmet uobičajena pojava, a sad stižu novi prigovori.

Kako piše čitateljica, ona je redovni zadarski gost, a ondje boravi već tri tjedna. Međutim, primijetila je, kao i brojni drugi turisti i lokalno stanovnici, da su u šumi uz plažu već neobično dugo parkirani automobili koji posjetiteljima služe za spavanje.

Gosti iz Austrije i Italije pronašli su mjesto za besplatno ljetovanje. Pritom, doduše, osim ležaja i plaže nemaju ništa, no za obavljanje nužde i tuširanje nekako se snalaze, što nimalo ne veseli ljude oko njih.

- Nalazimo se u zadarskom nekadašnjem kampu Punta Bajlo, a danas lokalnoj plažici. Prema onome što sam sama vidjela pošto boravim ovdje već tri tjedna i prema komentarima lokalaca, nekoliko auta austrijskih i talijanskih tablica stoji ovdje već mjesec dana. Ovi ljudi besplatno ljetuju u Hrvatskoj zbog toga što nisu podigli šator i imaju auto. U stvari, auto je sve što vam treba za ljeto u Hrvatskoj. Pošto postoji znak zabrane za kamp kućice i dizanje šatora, komunalni redari ništa ne mogu jer mreže između dva drveta nisu zabranjene, piše čitateljica.

Fotografija čitatelja

Fotografija čitatelja

Kako navodi dalje u mailu, policija je obaviještena, no ne može puno učiniti jer nisu postavljeni šatori kao ni kamp kućice.

- Stanari prvih kuća do plaže žale se zbog buke i toga što ‘kamperi’ obavljaju nuždu u šumici pod njihovim prozorima koja je danas parking. Da ne kažem da sam i sama danas naletila na plutajući izmet, baš čudno, odmah do naših kampera. Sramota je da se ovako odnose prema našoj zemlji s obzirom na to da u jednoj Austriji ne bi mogli spavati u autu pet minuta i dobili bi astronomsku kaznu uz sve to, piše čitateljica.

Fotografija čitatelja

Fotografija čitatelja

Fotografija čitatelja

Fotografija čitatelja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:09