PRIZOR OBIŠAO INTERNET

FOTO: ŠTO SE DOISTA DOGODILO NA TRGU BANA JELAČIĆA Policija pročešljala snimke nadzornih kamera: Zbog proustaškog postrojavanja slijede prijave

 Facebook

Okupljanje profašističke mladeži na Trgu bana Josipa Jelačića u ponedjeljak u kasnim večernjim satima, a čije su fotografije tijekom dana obišle društvene mreže, rezultirat će odgovarajućim prijavama zbog protupravnog ponašanja jer, između ostaloga, skup nije prijavljen policiji sukladno Zakonu o javnom okupljanju.

Naime, zagrebačka policija nakon iscrpnog pregleda snimki nadzornih kamera utvrdila je da je postrojavanje uz paradiranje s neprimjerenim transparentima trajalo pune tri minute i to, očito, samo za potrebe fotografiranja kako bi se "rasplamsale strasti".

Kako doznajemo, u vremenskom periodu od 21,26 pa do 21.29 sati na snimkama se vidi kako "fotograf" iz skupine koji ovjekovječuje trenutak, rukom maše pozerima da se 'više skupe', valjda kako bi stali svi u kadar prije nego budu 'uhvaćeni'.

Na nekim od fotografija koje su, pak, procurile do medija, pojedinci su imali transparente s ustaškim simbolima, a ujedno su citirani i stihovi pjesme 'Duh ratnika'. U rukama okupljenih bio je vidljiv i natpis “Ubij Srbina”, a natpise je “krasila” i nacionalistička zastava s prvim bijelim poljem na šahovnici.

Budući da je riječ o strogom centru grada gdje se često mogu vidjeti policajci, građani su se mahom pitali kako je okupljanje promaklo budnom oku policije koja je na Trgu doista na svakom uglu. No, nakon što je utvrđeno da je postrojavanje trajalo svega tri minute, stvari su jasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:16