DRAŽEN LADIĆ JE LAGAO

FOTO Svjedoci nesreće tvrde: 'Prošao je kroz crveno svjetlo'

Od petero ozlijeđenih, jedan je mladić operiran, a drugi više nije u životnoj opasnosti. Izbornik malih vatrenih zasad nema svjedoka koji bi potvrdio njegov iskaz da je na ukletom križanju prošao kroz 'debelo zeleno'
Zagreb, 050910.Teska prometna nesreca na krizanju Klaiceve i Kaciceve u kojoj su sudjelovali automobili marke Mercedes i Renault.Vozac koji je upravljao Mercedesom je Drazen Ladic.Na slici: Policijski ocevid prometne nesrece. U pozadini dr. Tomislav Vlahovic (u crvenom) i Vatroslav Mihacic.Foto: Bernard Covic / Cropix
 Bernard Čović / CROPIX

ZAGREB - Liječnici Traumatološke bolnice danas ujutro operirali su 16-godišnjeg mladića, jednog od petorice ozlijeđenih u teškom sudaru s Draženom Ladićem na raskrižju Klaićeve i Kačićeve ulice u noći na nedjelju.

Teške ozljede

Ozlijeđeni su mu bedro i pluća, a ima i unutarnje krvarenje, ali nije u životnoj opasnosti. Njegov prijatelj star 17 godina koji je nakon sudara bio u životnoj opasnosti, sada je stabilno, no ima teški potres mozga. Obojica su sjedili na stražnjem sjedalu Renault Clija na koji je u jedan sat u noći na nedjelju naletio Dražen Ladić.

Izvlačili ih vatrogasci

Do sudara je došlo kada su njih petorica vozili Klaićevom ulicom u smjeru zapada. Iz Kačićeve je preko Klaićeve na raskrižju prema sjeveru htio proći Dražen Ladić, ali je frontalno udario u njihov lijevi bok, odbacio ih na terasu caffe bara Stara Ciglana i u parkirane aute. Clio se na kraju odbio nazad na Klaićevu, a mladiće su iz auta vadili vatrogasci. Ladić nije ozlijeđen, a utvrđeno je da su svi bili trijezni.

Izjave očevidaca, ali i dvaju vozača potpuno su suprotne. Ladić je izjavio kako je u raskrižje ušao kroz ‘debelo’ zeleno svjetlo, a to tvrdi i vozač Clija, M. G. (20). Djevojke koje su vozile automobil iza Clija policiji su rekle da je na Klaićevoj u trenutku sudara semafor pokazivao zeleno.

Zbog toga u policiji neslužbeno kažu da je Ladić najvjerojatnije prošao kroz crveno svjetlo. Međutim, u razgovoru sa susjedima, doznajemo kako je sve vidjela još jedna djevojka koja je stajala na nogostupu na raskrižju.

- Ona nam je rekla da su dečki prošli kroz žuto svjetlo, koje je prelazilo u crveno u trenutku kad su s Clijom ušli u raskršće. Ne znam što je kasnije rekla policiji - kaže susjed koji živi pored Stare ciglane.

Vlasnik tog kafića kaže kako se u zadnjih petnaest godina upravo na tom križanju dogodilo više od 40 prometnih nesreća. Kao potvrda njegovih riječi stoje oštećena razvodna kutija na nogostupu i oštećena fasada u koju se prije dva tjedna zaletio mladić sa jeepom.

- Ovo je ukleto raskrižje. Jedna djevojka je prije nekoliko godina ostala bez nogu. Ovdje su tri srednje škole, bolnica za djecu, dva fakulteta i jedna osnovna škola. Bojimo se najgorega, a nitko ne reagira - kaže umirovljenik Željko koji živi u blizini. Semafori nisu dobro usklađeni, prekratko je crveno, kažu svi s kojima smo razgovarali. Zato smo se odlučili na eksperiment.

Stručnjak tvrdi

Istovremeno smo mjerili intervale izmjene svjetala na oba semafora u obje ulice. Mjerenjem smo utvrdili da je riječ o intervalu od 1,4 sekunde. Kad je cijelo raskršće pod crvenim svjetlom, što se zove ‘zaštitnim intervalom’ to traje tek 0,3 sekunde. Prema Željku Marušiću, prometnom stručnjaku, taj je interval za noćne sate znatno prekratak jer bi tada crveno svjetlo u svim smjerovima na raskršćima trebalo iznositi najmanje 3 sekunde.

O slučaju “Ladić” odlučit će sud.

Dražen Ladić: Očevici, javite se!

ZAGREB - Dražen Ladić zasad nema svjedoka koji bi potvrdio njegov iskaz da je “prošao kroz debelo zeleno”. - Istraga će pokazati što je bilo, a molio bih očevice, ako ih ima, da mi se jave. U kontaktu sam s dečkima u bolnicama i hvala Bogu da se svi dobro oporavljaju - rekao je. ( nl)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:05