NEVRIJEME

FOTO, VIDEO: GRMLJAVINSKI PROLOM OBLAKA ZAHVATIO ZAGREB Iznenadna oluja rashladila hrvatsku metropolu, uz kišu je padala i tuča

 Goran Mehkek / CROPIX, screenshot Jutarnji list

Zagreb i okolicu zahvatilo je u srijedu poslijepodne nevrijeme praćeno izrazito obilnom kišom, povremenom tučom i grmljavinom.

Oluja se na hrvatsku metropolu obrušila nešto prije 17 sati, a prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, donijela je osjetno osvježenje.

Naime, u 16 sati su u Maksimiru izmjerena 32 Celzijeva stupnja, a dva sata poslije, kad se nevrijeme počelo smirivati, temperatura se snizila na 25 stupnjeva.

Zbog tuče se na pojedinim dionicama prometovalo otežano, ali zasad nema informacija o eventualnim štetama.

U četvrtak se, prema najnovijoj prognozi, u Zagrebu očekuje sunčano i vruće, no i dalje nestabilno pa je od sredine dana lokalno ponovno moguć jači razvoj oblaka uz pljuskove s grmljavinom.

Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 21, a najviša dnevna uglavnom između 31 i 33 °C.

Sunčano, vruće i nestabilno bit će i u ostatku unutrašnjosti, a nevrijeme je osobito moguće u gorskim predjelima.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu tek povremeno i umjeren zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 19 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 34 °C.

Od vikenda će nestabilnosti biti sve manje, a temperature zraka će biti u porastu te će nerijetko dosezati 37 Celzijevih stupnjeva u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti nešto manje neugodno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:27