NIJE GA NI SLUŠAO

FRANJO GREGURIĆ O MANOLIĆEVIM OPTUŽBAMA NA SJEDNICI ISTRAŽNOG POVJERENSTVA ZA AGROKOR: 'Sve što on priča treba uzeti s rezervom...'

 
 CROPIX

- Neću komentirati jer ga uopće nisam slušao. Mogu samo generalno reći da sve što Manolić priča treba uzeti s rezervom jer nije meritorno - kratko nam je izjavio bivši premijer Franjo Gregurić kojeg je Josip Manolić na sjednici Istražnog povjerenstva za Agrokor prozvao kao osobu koja ima dosta grijeha u pretvorbi i privatizaciji i onoga koji je plasirao tezu da je Manolić bio protiv pretvorbe.

Odbio je optužbe na svoj račun i podsjetio da je Manolić bio predsjednik Vlade kad se donosio Zakon o pretvorbi i da je zakon bio dobar, 'samo što je trebalo imati petlje i hrabrosti da se posao provodi sustavno'.

Podsjetimo, nekadašnji predsjednik Vlade Josip Manolić dao je danas u 11 sati iskaz na sjednici saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor.

Pred istražnim povjerenstvom ustvrdio je da su, kada je Franjo Gregurić postao predsjednik Vlade, otvorena vrata privatizaciji bez kontrole te je kazao da ne bi generalizirao da su Gregurić i Nikica Valentić odgovorni za kriminal u pretvorbi i privatizaciji, ali da su odgovorni u trenutku kada su bili na pozicijama.

Ustvrdio je, upitan kako je Todorić u tri, četiri godine početkom '90-ih uspio pokupovati tolika poduzeća, da odgovore na pitanja o usponu Agrokora treba tražiti kod Vlade demokratskog jedinstva koju je vodio Valentić, a što se tiče Gregurićeve uloge, kazao je da je imao dosta grijeha u pretvorbi i privatizaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:50