IVAN CRNJAC

GLAVNI FINANCIJAŠ I VELIKI PRIJATELJ ANTE TODORIĆA Neki investitori tvrde kako je ovaj čovjek glavni krivac za situaciju u kojoj se našao Agrokor

 Davor Pongračić / CROPIX

Ivan Crnjac, član Agrokorove uprave i izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržišta kapitala, trebao bi se, neslužbeno doznajemo, naći među odgovornima za situaciju u kojoj se našla kompanija. Prati ga glas, neslužbeno doznajemo, da su njegovim radom već neko vrijeme navodno nezadovoljni investitori. No, ima i onih koji ga brane i tvrde da je Crnjac radio samo ono što je odlučivao vrh kompanije.

- Naravno da je veliki dio odgovornosti za ovo stanje i na njemu, pa on je glavni financijaš kompanije. Nije bio dorastao toliko složenom poslu, iako su sve poslovne projekte i širenja uvijek pratile najjače svjetske konzultantske kuće koje je taj isti Crnjac angažirao - govori nam izvor blizak tvrtki i dodaje: - Ali nije dovoljno konzultante samo platiti, treba ih i poslušati.

Crnjac je 39-godišnji sin ugostitelja i poduzetnika Bože Crnjca, koji je u Agrokoru vrtoglavo napredovao, a član Uprave je već godinama te je vodio niz poslovnih operacija za Agrokor. Crnjac je, inače, prijatelj Ante Todorića, sina Ivice Todorića, s kojim je, neslužbeno doznajemo, prijatelj od studentskih dana, a navodno su kumski povezani. Crnjac je karijeru počeo kao investicijski bankar, a nastavio je u tvrtkama povezanim s Agrokorom.

U poslovnim servisima je vidljivo da se pojavljivao i u nekim tvrtkama povezanim sa Splendid ugostiteljstvom njegova oca Bože Crnjca, koji je poznatiji kao vlasnik zagrebačkog restorana Okrugljak. Restoran, naime, vodi preko tvrtke Splendid koju je stekao krajem ‘90-ih. Tvrtku vodi uz pomoć kćeri Daniele Gajski, a sin Ivan odmah poslije studija otišao je u korporativne vode te je od 2007. član Uprave Agrokora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:50