OPROŠTAJ OD POZNATOG NOVINARA

GORAN MARIĆ O MILANU JAJČINOVIĆU 'Bio je dragocjeni čovjek-orijentir kad su to rijetki mogli i znali biti. Kad takav čovjek ode, ostaje praznina'

zagreb,150698
milan jajcinovic potpisuje knjigu
foto:drazen kokoric
Dražen Kokorić / HANZA MEDIA

Arhivska fotografija: Milan Jajčinović potpisuje knjigu (2004)

 

Ministar državne imovine Goran Marić putem svoje je Facebook stranice odao počast nedavno preminulom novinaru i kolumnistu Večernjeg lista Milanu Jajčinoviću.

"Napustio nas je novinar, i puno više od tog, Milan Jajčinović. Hrvatska to otvoreno primjećuje, jer kad takav čovjek ode, ostaje praznina. Stoga je i moja sućutnica njegovoj obitelji neizostavna. Tim više što smo se osobno poznavali i susretali u vrijeme kad je već bio teško bolestan. Kad se duboko hrvao s bolešću koja je okovala snagu njegova duha. Bio je poput okovanog Prometeja, što Milan nikako nije sebi priznavao - biti okovan!", piše Marić.

"S iskrenom sam tugom primio vijest da nas je napustio vaš suprug i otac, naš prijatelj, intelektualac i domoljub gospodin Milan Jajčinović. Napustio nas je politički pisac i novinar koji je svojim komentarima u Vjesniku, Danasu i Večernjem listu ostavio snažan trag u političkoj misli suvremene Hrvatske. Svojim je novinarskim i mentorskim radom, čitava svog profesionalnog vijeka, odgajao naraštaje hrvatskih novinara. I ne samo novinare, nego čitavu našu hrvatsku javnost", nastavlja Marić.

"Analizom i darom razlikovanja dobra od zla, osobito u vremenima stvaranja samostalne i suverene hrvatske države, Milan Jajčinović je bio onaj dragocjeni čovjek-orijentir kad su to rijetki mogli i znali biti. Čovjek razapet između sna i stvarnosti", zaključuje Marić.

 

ELIPSO

Izdvajamo