SPORAN STATUS NA FACEBOOKU

GORDANA SOBOL PODNIJELA KAZNENU PRIJAVU PROTIV ŽELJKA GLASNOVIĆA 'Osumnjičeni je javno poticao na nasilje i mržnju'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

SDP-ova bivša zastupnica i aktualna kandidatkinja za predsjednicu stranke Gordana Sobol podnijela je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića zbog njegovog Facebook statusa u kojem je studente koji prosvjeduju protiv dekana Filozofskog fakulteta proglasio 'razmaženim derištima recikliranih komunista', te izjavio kako bi se njihov prosvjed u razvijenim demokracijama rješavao 'pendrekom i suzavcem'.

Sobol je cijelu prijavu DORH-u objavila na svojim Facebook stranicama.

U svojoj prijavi napisala je kako je Glasnović počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325., stavka 1. Kaznenog zakona.

"Glasnović Željko objavio je na svom Facebook profilu dana 23. rujna 2016. godine tekst - komentar prepun mržnje, teških uvreda i poziva na nasilje ('pendreci i suzavac'), tekst u kojem diskriminira i vrijeđa i s obzirom na spol i s obzirom na različito političko uvjerenje, kao i porijeklo većeg broja studenata i studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu", napisala je Sobol u prijavi.

"Kako smatram da postoji osnovana sumnja da je objavom ovakvog teksta osumnjičeni Glasnović Željko počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325., stavak 1. Kaznenog zakona, predlažem da Državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenika pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenik bio proglašen krivim i kažnjen po zakonu", navodi Sobol u kaznenoj prijavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:58