NOVI SAVEZ?

GOTOVO SVI U VRHU SDP-a ZATEČENI IZJAVAMA RAJKA OSTOJIĆA KOJI JE NAHVALIO PERNARA 'Bojim se da Rajko pojma nema što je to Živi zid...'

Suradnja se svodi na to da je potpisao naš zahtjev za smjenu Marića, kaže Maras
 HANZA MEDIA

- Bojim se da Rajko nije ni s kim razgovarao. Pa on nema pojma što je to Živi zid u Saboru, a kamoli na terenu. Oni su ono što je Most bio prije dvije godine. Oni ni s kime ne mogu surađivati. Opstaju zato da svima i svemu budu oporba - rekao nam je jedan od članova Predsjedništva SDP-a reagirajući na najavu Rajka Ostojića, jednog od četiriju potpredsjednika stranke, prema kojoj bi SDP ubuduće mogao surađivati sa Živim zidom.

Novi savez na političkoj ljevici Ostojić crpi, sudeći prema izjavi koju je dao N1 televiziji, iz dojma koji je na njega ostavio jedan od prvaka Živog zida, Ivan Pernar.

- Pernar će izrasti u političara koji će nadrasti svoj populizam. Pernar sazrijeva u političara sa stavom, imao je odličan govor, zanimljiv, jasan, pun strasti, emotivan. Recimo, s Pernarom ćemo u nekim segmentima surađivati, sa Živim zidom. Zašto ne - rekao je Ostojić.

O potencijalnom novom savezniku SDP-a razgovarali smo i s drugim vodećim članovima stranke, no svi su bili zatečeni Ostojićevim nastupom.

“Sve im je sasuo”

- Predsjedništvo SDP-a nikada nije razgovaralo o suradnji sa Živim zidom, niti je takvo što na bilo koji način razmatrano. Točno je da je Pernar u Saboru održao govor u kojemu je HDZ-ovcima rekao sve što ih ide. Mi smo malo rezervirani, ali on im je, onako u svome stilu, baš sve sasuo - kaže naš sugovornik i dodaje da oko potencijalne suradnje sa Živim zidom može kazati samo onu “nikad ne reci nikad”.

- Ispada da je u politici sve moguće. Ako se u istoj koaliciji mogu naći Culej, Glasnović i Pupovac, onda bi mogao zamisliti i SDP sa Živim zidom - razmišlja jedan od članova Predsjedništva SDP-a.

Destruktivni su

- Suradnja u nekim segmentima sa Živim zidom. Zašto ne - kaže treći sugovornik iz SDP-a i onda nastavlja da se suradnja teško može realizirati, ali ne zbog SDP-a, već zbog Živog zida koji je i dalje nepoznanica i krajnje destruktivan.

- Pratim njihov rad u Saboru. Oni nikada ništa nisu predložili. Od njih nije došao ni jedan zakonski prijedlog, ni jedan amandman, samo kritika - govori naš sugovornik.

Govoreći o potencijalnoj suradnji sa Živim zidom SDP-ov zastupnik Gordan Maras kaže da s Pernarom već sada surađuju oko nekih stvari.

- On je, recimo, potpisao naš zahtjev za smjenom ministra Marića - rekao je Maras i napomenuo da sigurno neće sa Živim zidom ići u predizbornu koaliciju.

- To što je Ostojić rekao ne mogu drugačije shvatiti nego kao kroz suradnju koju s njima već imamo.

Recimo, ja ne mogu zamisliti da bih potpisao bilo kakvu inicijativu koja bi došla iz HDZ-a, no ako bi došla iz Živog zida, mogla bi mi biti prihvatljiva - rekao je o suradnji Gordan Maras.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:14