ISTRAGA U TIJEKU

GRADONAČELNICA ZLATARA NE MOŽE DOĆI K SEBI 'Užasan je osjećaj kada znate da vam je netko šetao kućom...'

 
 Facebook

Dok je bila na odmoru, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću zlatarske gradonačelnice Jasenke Auguštan Pentek, inače u vlasništvu njezina oca, i iz nje otuđio nakit i novac. Šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Dogodilo se to u noći s 13. na 14. kolovoza, kada nikoga nije bilo kod kuće. Susjeda je, doduše, toga dana bila u kući jer je došla nahraniti psa, a kada je odlazila, ostavila je upaljeno svjetlo preko noći, no lopov je očito znao da nikoga nema, a u kuću je nasilno ušao na stražnji ulaz, kroz garažna vrata. Sljedećeg dana upravo je susjeda prva zatekla nimalo ugodan prizor. Inače, kuća ima i alarm, no, na nesreću, on te noći nije bio uključen, piše Zagorje International.

– Materijalna šteta nije toliko velika, otuđena je manja količina novca i zlatni nakit, no on je za nas, mene i moje roditelje, imao važnu sentimentalnu vrijednost. Naravno da sam u početku bila šokirana, to je izrazito stresna situacija. I stan mojih roditelja na katu i moj u prizemlju bio je ispremetan, papiri su bili razbacani, netko je kopao po ormarima… Jednostavno, nije ugodno kada znate da vam je netko šetao kućom i napravio štetu – rekla je gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek za Zagorje International, koja ipak vjeruje kako provala nema veze s njezinom političkom funkcijom.

– Mislim da nema razloga za to, prije bih rekla da je počinitelj pretpostavljao da će u našoj kući naći neke vrijedne stvari ili možda veću količinu novca – zaključuje gradonačelnica, te dodaje kako je istraga još u tijeku i za sada nema nikakvih informacija o mogućem počinitelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 06:00