OPASNE PORUKE

GRMOJA 'Gospodine Šeks, ja se ne bojim niti vas, ne bojim se bilo kakve gorčine'; ŠEKS 'Priredit ću vam vrlo gorke trenutke u suočavanju s istinom!'

 
 Dragan Matic / CROPIX

Mostovac Nikola Grmoja poručio je u petak HDZ-u kako neće uspjeti zaustaviti istražno povjerenstvo za Agrokor, dok je HDZ-ovcu Vladimiru Šeksu koji mu je, tvrdi, sinoć prijetio preko jedne informativne emisije, poručio da ga se ne boji, na što je HDZ-ov Branko Bačić ponovio kako povjerenstvo ima podršku njegove stranke dok se ne potvrdi rješenje o otvaranju istrage.

"Mi cijelo vrijeme govorimo o povezanosti politike i gospodarstva, odnosno HDZ-a, SDP-a i Agrokora, a jako malo se govori o povezanosti medija. Jedan veliki dio medija sada ima novog gazdu. Novi gazda je Vladin povjerenik Ante Ramljak, odnosno Vlada RH. I ti mediji, jer imaju potraživanja prema Agrokoru, pisat će onako kako im kaže novi gazda, odnosno sve ovo što mi razotkrijemo ovdje na saborskom Istražnom povjerenstvu oni će nastojati obezvrijediti", poručio je Grmoja nakon stanke u Saboru.

HDZ je, kaže, prvo nastojao obezvrijediti i ismijati saborsko istražno povjerenstvo, a sad se pokazalo da ono ima itekako smisao i svrhu jer iz dana u dan otkriva zanimljive informacije, pa se jučer, tvrdi, tako vidjelo da su dva HDZ-ova kandidata za predsjednika bili kandidati Ivice Todorića - Tomislav Karamarko i Milan Kujundžić.

"Došli smo do činjenice da su najveće političke stranke u Hrvatskoj pod velikim utjecajem određenih interesnih skupina moćnih gospodarstvenika i tajkuna, koji im ne samo postavljaju ministre, dužnosnike, državne tajnike i pomoćnike, nego im postavljaju čelne ljude njihovih stranaka. I pitanje je tko sada stoji iza čelnih ljudi HDZ-a", istaknuo je Grmoja.

Dodao je kako mu je Šeks, kojega smatra tvorcem aktualne koalicije HDZ-HNS, sinoć prijetio preko jedne informativne emisije da će osjetiti svu gorčinu. "Gospodine Šeks, ja se ne bojim niti vas, niti onih koji su ovo napravili od Hrvatske, ne bojim se bilo kakve gorčine, a saborsko Istražno povjerenstvo nećete zaustaviti", poručio je Grmoja.

HDZ-ov Branko Bačić uzvratio mu je kako će povjerenstvo za Agrokor raditi do trenutka dok se ne potvrdi rješenje o otvaranju istrage. "Do tada će povjerenstvo raditi i ono ima punu podršku kluba HDZ-a da ispita sve okolnosti oko slučaja Agrokora", poručio je.

Oporba, kaže, svaki dan dolazi sa nekim novim teškim optužbama protiv pojedinih članova HDZ-a, pa se vrlo brzo vidi kako su to isprazne optužbe. "Kada već spominje gospodina Šeksa, koliko ja imam informaciju po dopisu Financijske policije, tadašnji potpredsjednik vlade gospodin Šeks je te dokumente koje je imao uputio državnom odvjetništvu i u nekoliko navrata slao požurnicu. O tome gospodin Grmoja nema informaciju, ali svejedno ovdje na ovaj način nastupa u Saboru", odgovarao je Bačić zastupniku Mosta.

Šeks odgovorio Grmoji

"Krunislav Olujić nije mi odgovorio. U kolovozu otišao sam na mjesto potpredsjednika Sabora. Krunislav Olujić kao glavni državni odvjetnik je to zataškao, nije poduzeo nikakve radnje. Grmoja je pretjerao, bilo bi pošteno i korektno da se ispriča i da kaže da je bio u zabludi, da je pogriješio. Ako Grmoja to ne bude učinio, ja ću mu prirediti još vrlo gorke trenutke u suočavanju s istinom.", komentirao je Vladimir Šeks Grmojin istup u Saboru koji ga proziva da je kao potpredsjednik Vlade 1993. godine vidio nalaz kontrole Financijske policije proveden u Agrokoru u vezi kredita koje je Ivica Todorić podigao u Zagrebačkoj banci 1991. godine (tri kredita ukupno vrijedna 1,264 milijarde dinara) što Šeks ne spori, tvrdi da ih je predao tadašnjem Državnom odvjetniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:37