PROFESOR NENAD ZAKOŠEK

'HDZ bi mogao igrati prljavo protiv Mosta. Treba paziti na kazneno djelo kupovanja glasova!'

Profesor Zakošek smatra da je moguće i da će HDZ protiv Mosta igrati prljavo budući da na temelju računica situacija za Tomislava Karamarka ne izgleda dobro
Nenad Zakošek
 Bruno Konjevic / CROPIX

Gostujući na televiziji N1, profesor Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakošek upozorio je da trenutno Vlada slabija od Sabora te da bi se zbog važnosti svakog zastupnika trebalo pripaziti da se ne dogodi kazneno djelo kupovanja razloga. 'Imamo razloga sumnjati da će neki pokušati to učiniti', dodao je Zakošek.

Zakošek smatra da veću šansu za prikupiti većinu u Saboru imaju SDP i njihovi partneri, pogotovo nakon što je 12 zastupnika Mosta reklo da će podržati njihovu inicijativu za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

'Karamarko neće sam odstupiti, no i taj scenarij je moguć ako bi u javnost izašli neki jako kompromitirajući novi detalji o njemu', rekao je Zakošek za N1.

Profesor Zakošek smatra da je moguće i da će HDZ protiv Mosta igrati prljavo budući da na temelju računica situacija za Tomislava Karamarka ne izgleda dobro.

U slučaju da se opoziv Tomislava Karamarka ne uspije izglasati, Zakošek smatra da Vlada neće moći opstati. 'Nakon jasnog stava Petrova i ministara Mosta ne vidim kako bi oni mogli nastaviti surađivati u Vladi. Karamarka neće nitko zamijeniti, iako ni jednima ni drugima izbori ne odgovaraju. HDZ neće pristati na to, a ne vidim kako će Most opstati ako Karamarku povjerenje bude potvrđeno', rekao je Zakošek.

'Možemo očekivati potrese i preslagivanje, to je normalno za parlamentarne demokracije, ali mislim da bi u slučaju raspada koalicije trebalo ići na nove izbore.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:28