DAMIR HABIJAN

HDZ-ov KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA VARAŽDINA 'Ukinut ću naknade gradskim vijećnicima i članovima upravnih vijeća ustanova u vlasništvu grada'

Damir Habijan
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Kandidat HDZ-a za varaždinskog gradonačelnika Damir Habijan u petak je predstavio svoj predizborni program kojim predviđa ukidanje naknada gradskim vijećnicima i članovima upravnih vijeća institucija u vlasništvu Grada, a taj novac preusmjerio bi se za subvencioniranje cijene dječjeg vrtića.

Habijan i kandidat za zamjenika gradonačelnika, nestranački Denis Čupić, izdvojili su obrazovanje i gospodarstvo kao prioritete.

Habijan tako nakon izbora 21. svibnja najavljuje dodatni impuls gradske vlasti razvoju Sveučilišta Sjever te izgradnji urbanog kampusa i nove zgrade Fakulteta organizacije i informatike.

"Ideja je kroz pet do deset godina da u Varaždin dođe do 8.000 studenata. To je realna brojka. Moramo biti svjesni da je sve iznad toga nerealno kada je trend smanjivanja broja studenata koji dolaze u grad, već uče na daljinu", rekao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika. Dodao je i da Gradska uprava mora omogućiti uvjete da poduzetnici otvaraju nova radna mjesta višeg ranga primanja.

Čupić ističe da će posebnu pozornost dobiti obrtnici, kao i da Gradska uprava treba uspostaviti sustav za jače korištenje sredstava iz europskih fondova.

Habijan je pak najavio i restrukturiranje Gradske uprave.

"Možda iz programa najzanimljivije zvuči ukidanje naknade članovima Gradskog vijeća, kao i članovima upravnih vijeća ustanova koja su u vlasništvu Grada Varaždina. Ta sredstva usmjerit ćemo na smanjenje cijene dječjih vrtića, kao i za božićnice i uskrsnice za naše umirovljenike", najavio je Habijan te na kraju istaknuo važnost "vertikale vlasti".

"Naglasak će biti na interesima Grada Varaždina, da se u Zagrebu znamo izboriti za naše projekte jer je nedopustivo da Varaždin već deset godina čeka u redu za bilo koji projekt", zaključio je Habijan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:38