SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

HDZ-ovci DOGOVARAJU STRATEGIJU Brkić otkrio tko će voditi izborni stožer, a tko pisati program

 Davor Pongračić / HANZA MEDIA

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić u ponedjeljak je nakon sjednice Predsjedništva stranke izjavio da su formirali izborni stožer za parlamentarne izbore, a čelnik tog stožera bit će Damir Jelić.

- Donijeli smo odluke s ciljem kvalitetnije izrade programa za parlamentarne izbore i formirana je radna skupina na čijem čelu će biti Ivana Maletić. Isto tako, donesena je odluka o formiranju radne skupine za izmjenu statuta s ciljem da idemo u unutarnju demokratizaciju stranke i jačanje tijela stranke kako bi se odluke donosile na stranačkim tijelima i kako bi onaj koji nominalno predstavlja stranku bio samo prvi među jednakima. U tu bazu koja će donositi odluke bilo bi uključeno što više ljudi koji bi na taj način pridonijeli kvaliteti tih odluka, a u konačnici preuzeli odgovornost za te odluke.

Dakle, jačala bi se tijela stranke, jasnije bi se propisale ovlasti predsjednika, Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora i jasno bi se propisale ove situacije koje su u statutu malo nedorečene u slučaju ostavke predsjednika stranke tako da ne bi bilo tih prijepora. Suočeni s novim vremenima, odlučili smo se ići dalje u demokratizaciju i u jačanje stranke, a ne da odluku donosi jedna, dvije osobe - izjavio je Brkić.

Dodao je da će nastojati u ovim izborima što se tiče koalicije ići u kompoziciji s kojom će ostvariti najbolji rezultat te da su otvoreni za suradnju sa svim strankama Domoljubne koalicije.

- Koje ćemo zadržati u ovoj kompoziciji, a koje dodati to ćemo još vidjeti. Razgovori su započeli - rekao je Brkić te dodao da je naziv bio kolokvijalni te je dodao da čuje da će kolege oformiti "koaliciju Narodnog spasa".

- Napokon su počeli razmišljati o narodu - dodao je Brkić te nije želio odgovoriti tko su sve potencijalni kandidati za predsjednika HDZ-a, a na pitanje bi li bilo dobro da bude više kandidata, odgovorio je potvrdno te dodao da je to "s ciljem razvoja demokratskih procesa".

Također je rekao da će do kraja tjedna reći hoće li se osobno kandidirati, ali neslužbeno doznajemo da vjerojatno neće. No, nije želio reći kome je sve dao svoj potpis:

- Svakom tko me je zatražio dao sam potpis - rekao je Brkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:13