'STOKA YUGOKOMUNISTIČKA'

HDZ SE OGRADIO OD SKANDALOZNOG KOMENTARA SVOG ISTAKNUTOG ČLANA Marušić inzistira: 'Napisao sam da ih treba strijeljati, ali to nije prijetnja'

 
Hrvoje Marušić
 Duje Klarić / HANZA MEDIA

HDZ se ogradio od komentara svojeg člana Hrvoja Marušića koji je na Facebook stranici Inicijative mladih za ljudska prava napisao 'Stoko yugokomunistička, treba vas suditi i streljati!'. Bio je to njegov komentar na njihov status u kojem navode da je kao posljedica vojno-redarstvene akcije Oluja 150 do 200 tisuća hrvatskih Srba napustilo našu zemlju, a većina ih se nikad nije vratila. Zbog toga članovi inicijative traže da se Vlada ispriča svim žrtva, ali obiteljima žrtava ratnih zločina koji su počinjeni za vrijeme i neposredno nakon Oluje.

HDZ se oglasio preko Twittera i jasno poručio 'da stavovi, što ih je Hrvoje Marušić iznio na svom privatnom Facebook profilu, nisu stavovi HDZ-a'.

- Istovremeno, najoštrije osuđujemo taj i svaki drugi govor mržnje te poziv na bilo kakvo nasilje - dodali su iz stranke.


Marušić nam je potvrdio kako je napisao sporni status. No, kaže, nije pozvao ni na čije strijeljanje. Status koji je komentirao pomalo ga je uzrujao, dodaje.

- Oni rade nešto što nije korektno prema narodu. Zato sam i napisao da bi im sudili za ovo što govore, da smo kojim slučajem demokratska država. Njihovi su presuđivali bez suda, no ovo je demokratska država i postoji sud, koji treba reći svoje mišljenje - rekao nam je Marušić.

Marušić je bio vijećnik Gradskog vijeća Grada Splita, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca za Dalmaciju te je svojedobno bio, kako sam tvrdi, kandidat za poziciju ministra poduzetništva i obrta u Vladi Tihomira Oreškovića. On je osnivač Dental centra Marušić, u sklopu kojeg, osim dentalnih ordinacija i prodaje zubarske opreme, radi i prva privatna zdravstvena srednja škola u Hrvatskoj.

YIHR

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:34