APEL OBITELJI ŠARAC

Hrabra Ena još čeka novac koji je za nju skupljen 2013.

 Facebook

Hrabra osječka djevojka Ena Šarac, koja je hrvatskoj javnosti postala poznata po svojoj 14-godišnjoj borbi s tumorom na mozgu koja i dalje traje, još čeka da joj udruga Hrabro dijete isplati novac uplaćen za njezino liječenje prije tri godine.

Riječ o iznosu od otprilike 65 tisuća kuna prikupljenih u velikoj nacionalnoj humanitarnoj akciji za Enino liječenje. Ena i njezina obitelj do prije godinu dana nisu ni znali koliko je novca za nju uplaćeno. Podsjetimo, Ena je te 2013. godine pokazala neviđenu empatiju kada je javno poručila da se sav novac koji bude prikupljen za njezino liječenje preusmjeri za liječenje malene Nore Šitum, za koju je u isto vrijeme putem udruge Hrabro dijete bila organizirana nacionalna humanitarna akcija.

Treba operaciju

Iako je novac trebao i Eni, ona je procijenila da je Nori još potrebniji. Eni i njezinim roditeljima nije poznato što se dogodilo s novcem koji je za nju uplaćen.

- Javili su nam se prije godinu dana i poručili da im pošaljemo zamolbu za financijsku pomoć, na što smo im odgovorili da samo uplate ono što je za nju prikupljeno. Nikada više nismo dobili nikakav odgovor - ispričala nam je Enina majka Biserka.

No, Eni je sada opet potrebna financijska pomoć, pa je prije dva tjedna ponovno pisala udruzi Hrabro dijete. Ova hrabra djevojka trebala bi, naime, ići u Lovran na operaciju stopala, što je još jedna apsurdna priča u njezinu životu. Riječ je o ozljedi od prije šest godina, kada se mislilo da je samo uganula nogu, pa je oko tri tjedna nosila longetu.

Ne žele tužiti udrugu

Nakon toga je godinama otežano hodala s bolovima u nozi, govoreći pritom u svome stilu: “Ne možeš ti mene boljeti koliko ja mogu izdržati”, da bi se prije nekoliko mjeseci otkrilo kako joj je noga zapravo bila slomljena te je zbog neadekvatne skrbi krivo zarasla, što je prouzročilo bolove. Obišli su nekoliko hrvatskih bolnica, ali zbog njezinih popratnih dijagnoza većina ih se nije usudila operirati Enu. No, u Lovranu su pristali.

- Obavili smo sve pretrage, ali ne možemo još otići jer nam treba novac za boravak tamo nakon operacije. Ena će, naime, nakon operacije morati ostati u blizini bolnice zbog previjanja i praćenja rezultata operacije. Za to moramo pronaći adekvatan smještaj, a mi više novca nemamo. Nedavno smo ostali i bez kuće - ispričala nam je Biserka Šarac, koja nije tužila udrugu Hrabro dijete niti to planira učiniti.

- Mislim da je to posao za državne institucije koje trebaju provjeriti i utvrditi tko je u pravu. Nama samo nije jasno da se netko može tako ponašati - poručila je Enina majka, kojoj dozu sreće u cijeloj priči donose novi nalazi tumora na mozgu, a koji pokazuju da se on znatno smanjio.

...

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:00