NE PODRŽAVAJU KARAMARKOV PLAN

HRAST Ne želimo sudjelovati u preslagivanju sa strankama kao što je SDSS, želimo dalje s Mostom

Ladislav Ilčić
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Hrast, partner HDZ-a u Domoljubnoj koaliciji, ne slaže se s taktikom Karamarka i glasanjem za opoziv premijera Tihomira Oreškovića. Iz stranke su odlaslali priopćenje u kojem stoji da Ladislav Ilčić, jedini zastupnik HRAST-a u Saboru, nije potpisao zahtjev za opozivom Oreškovića i da ne namjerava sudjelovati u preslagivanju sa strankama koji su i po programu i ideologiji različite od njih.

U priopćenju stoji:

Obzirom na netočne informacije koje su objavljene u nekim medijima da je Ladislav Ilčić potpisao zahtjev za opozivom gospodina Oreškovića, dostavljamo javnosti zaključke koje je na svojoj sjednici donijelo Predsjedništvo Hrasta:

1. Hrast ne može biti dio neke nove saborske većine sa strankama koje su programski značajno različite, poput SDSS-a.

2. Protivimo se ponovljenim izborima koji bi bili velik trošak za Hrvatsku i kod kojih bi se otvorila mogućnost da SDP ponovno formira Vladu.

3. Smatramo da treba nastaviti suradnju sa Mostom, stoga ćemo podržati samo one poteze HDZa koji su dogovoreni s MOST-om.

Hrast izražava žaljenje i zabrinutost što je došlo do ovakve situacije, no smatramo da u svim političkim djelovanjima dobrobit Hrvatske mora biti prioritet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:16