POKAZIVAO MU PIŠTOLJ

Hrvatski dočasnik u Afganistanu sebi propucao potkoljenicu, a kolegi Belgijcu natkoljenicu

Dočasnik je kolegi Belgijcu neoprezno pokazivao pištolj, pa su obojica završila u bolnici. Nisu u životnoj opasnosti
 Sanjin Španović

Dočasnik Hrvatske vojske u srijedu kasno navečer po našem vremenu u kampu u Afganistanu propucao se metkom iz pištolja i pritom je ranio još jednog pripadnika ISAF-a, objavilo je Ministarstvo obrane.

Hrvatski vojnik propucao je vlastitu potkoljenijcu, dok je drugom vojniku propucana natkoljenica. Kako neslužbeno saznajemo, riječ je o pripadniku belgijske vojske. Incident se dogodio u kampu "Mike Spann“ na sjeveru Afganistana. Oba vojnika su prebačena u bolnicu kampa "Marmal“ i obojica su van životne opasnosti.

MORH nije objavio pod kojim okolnostima je došlo do propucavanja, no prema neslužbenim informacijama incident se dogodio dok je naš vojnik belgijskom vojniku pokazivao svoj pištolj.

Pritom je pištolj opalio te je prvo ranio našeg dočasnika, a potom i belgijskog vojnika. Hrvatski dočasnik je pripadnik 18. kontigenta HV-a i za nekoliko dana bi u sklopu redovne rotacije trebao napustiti Afganistan.

MORH je odmah po primanju obavijesti o ranjavanju o svemu obavijestio dočasnikovu obitelj. O cijelom slučaju provodi se istraga, no naši izvori kažu kako je nesumnjiva krivnja hrvatskog dočasnika koji je prilikom pokazivanja pištolja bio nepažljiv.

Samoranjavanje hrvatskih vojnika u Afganistanu nije rijedak slučaj. Posljednji se dogodio u lipnju prošle godine kada se metkom iz pištolja u šaku ranio liječnik Hrvatske vojske. On se ranio po povratku u kamp prazneći pištolj. Dosad su sva ranjavanja prošla bez težih posljedica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:38