MARATON U VLADI

HSLS ostaje u koaliciji, o Vojkoviću će se još razgovarati

Zagreb, 270110. Markov trg.Sastanak HDZ-a i HSLS-a u Vladi RH.Na slici: zastupnik HSLS-a Darinko Kosor na izlazu iz zgrade.Foto: Sime Sokota / CROPIX
 Šime Šokota / CROPIX

ZAGREB - Sve je riješeno, HSLS ostaje u koaliciji, s jasnim pravilima igre koja se moraju poštivati, rekla je premijerka Jadranka Kosor nakon višesatnog sastanka koji su u Banskim dvorima održala vodstva HDZ-a i HSLS-a.

Na pitanje što će biti s Hrvojem Vojkovićem, Kosor je rekla: "O Croatia osiguranju ćemo još razgovarati, načelno i općenito. Pravila igre se znaju".

Na pitanje kakva su to pravila, premijerka je rekla: "To ostaje među nama, ali pravila su jasna, precizna i koncizna, te vjerujem da možemo dalje dobro surađivati", dodavši da ubuduće "neće biti solo pjevanja, nego samo zborno pjevanje".

- Koalicija ide dalje, priča je završena, sve ide dalje po koalicijskom ugovoru, rekao je nakon sastanka predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Na pitanje o sudbini Hrvoja Vojkovića rekao je da o njoj ne odlučuje politička stranka.

U krugovima bliskim Vojkoviću moglo se čuti da je bio pozvan na sastanak kod premijerke pola sata prije sastanka HDZ-a i HSLS-a, ali se na kraju ispostavilo da je pola sata ranije zapravo došao na sastanak kod HSLS-ove potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešić, a ne kod Jadranke Kosor.

Na sastanku koalicijskih partnera navodno nije bilo jako dramatično, ali je premijerka navodno u nekoliko navrata oštrijim tonom kritizirala neke javne istupe haeselesovaca, posebice one predsjednika stranke Darinka Kosora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:32