USPJEŠNI STUDENTI

I Sanaderova kći Bruna dobila nagradu dekana

Kći bivšeg premijera, zajedno s kolegama Lanom Pintarić i Stefanom Prgometom, dobila nagradu za rad

ZAGREB - Među 28 studenata koji su danas, u povodu dana fakulteta, dobili dekanovu nagradu za najbolji znanstveni rad zagrebačkog Medicinskog fakulteta je i Bruna Sanader, kći bivšeg premijera, koja je zajedno s kolegama Lanom Pintarić i Stefanom Prgometom dokazala “Usporavanje cijeljenja koštanih prijeloma djelovanjem protutijela na molekulu proteina BMP-1-3”. Nagradu im je uručio dekan medicinskog fakulteta prof. dr. Davor Miličić.

Sve su troje jedva pristali na kratki razgovor o tome kako spajaju učenje, nastavu i znanost jer, kažu, isto čine i mnogi drugi njihovi kolege kojima je medicina prirasla srcu. Smatraju da je vrlo važno uključiti se u znanost još tijekom studija s obzirom na to da je medicina jako dinamična i traži cjeloživotno učenje.

- Riječ je o jednom od projekata na kojem je radilo troje mladih znanstvenika - studenata, a u koje su se uključili još na prvoj godini fakulteta - kaže njihov mentor prof. dr. Slobodan Vukičević.

Samo odlični studenti

Pojasnio nam je kako za rad na znanstvenim projektima u njegovu zavodu mogu konkurirati samo studenti koji su na ispitu iz anatomije i na usmenom i na pismenom bili odlični, a odlični su i u drugim predmetima. Ističe da su Bruna Sanader i njezini kolege koji su zajednički radili na ovom znanstvenom radu briljantni studenti sa znanstvenom perspektivom.

Dan fakulteta

- Ovaj naš rad već je objavljen u svjetskom znanstvenom časopisu, a s njim smo konkurirali i za rektorovu nagradu koju nismo dobili - kaže Bruna Sanader. No, Stefan Prgomet dodaje da su sretni jer im dekanova nagrada ipak nije promakla.

Dekan prof. dr. Davor Miličić u povodu dana Medicinskog fakulteta dodijelio je četiri dekanove nagrade za najbolje doktorske disertacije te 58 nagrada studentima koji su tijekom studiranja imali prosjek ocjena 5,0. Istaknuo je da u ovom trenutku Hrvatsku muči manjak liječnika pa je za ovu godinu povećana upisna kvota za 60 sudenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:17