JAVNO PRIOPĆENJE

I ŽELJKA MARKIĆ PRIJAVILA KOMŠIĆA IZ TISNOG Objavila koje joj je sve gnjusne poruke navodno poslao: 'Obisit ćemo te za j*** od konja...'

Željka Markić
 Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Udruga 'U ime obitelji' obratila se priopćenjem hrvatskim medijima i čelniku SDP-a Davoru Bernardiću, zbog poruka koje je član SDP-a Ilija Komšić putem Facebooka slao sisačkom biskupu Vladi Košiću i Željki Markić.

"G. Ilija Komšić iz Tisnog koji je uputio sisačkom biskupu Vladi Košiću prijetnju „zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro“, u ponedjeljak 12.6. i u još dva navrata prije toga upućivao uvrede i prijetnje i dr. Željki Markić, predsjednici udruge U ime obitelji. G. Komšić je prvu poruku dr. Markić poslao 21.5.2016. navečer, na dan održavanja prvog Nacionalnog hoda za život, obitelj i Hrvatsku sljedećeg sadržaja:

„Smrt fašizmu i tebi, kurvetino! Jebali ti 4 miliona hrvata mamu smrdljivu. Obisit će mo te z jaja od konja bana jelaćića“, prenosi Udruga u svojem priopćenju.

"Dvije kasnije poruke još su vulgarnije. Nakon što je g. Komšić upozoren i blokiran na osobnom profilu dr. Markić, poslao je ponovno prije desetak dana uvredljivu poruku na njezinu javnu FB stranicu. Sve su poruke dostavljene nadležnoj policijskoj upravi, prema uputama koje je udruga U ime obitelji primila od policije.

Kako se g. Komšića predstavlja kao člana SDP-a, što nitko nije demantirao, udruga U ime obitelji uputila je detaljne informacije o prijetnjama i uvredama upućenim dr. Markić i predsjedniku SDP-a, g. Bernardiću. U pismu predsjedniku SDP-a udruga U ime obitelji navela je, između ostalog, sljedeće:

„Vjerujemo da se slažemo da ovakve uvredljive, prijeteće i seksističke poruke imaju za cilj uvrijediti, prestrašiti i otežati aktivnosti u civilnom društvu i javnom životu – ne samo dr. Markić već i svima drugima koji dijele njezine vrijednosti i stavove.

Slobodni smo Vas podsjetiti kako su poruke g. Komšića najvećim dijelom posljedica huškanja javnosti na neistomišljenike koje je provodio Vaš prethodnik g. Milanović iz pozicije premijera RH kao i brojni drugi dužnosnici SDP-a zloupotrebljavajući svoje državne pozicije i medije koji su im na raspolaganju za širenje neistina, diskvalificiranje, omalovažavanje onih s čijim se vrijednostima, stavovima i djelovanjem ne slažu. Podsjećamo Vas i da je dr. Markić bila prisiljena zbog javno iznesenih laži tužiti g. Stazića, saborskog zastupnika SDP-a zbog laži koje je o njoj iznio te se on na sudu, u cilju izbjegavanja nastavka sudskog procesa – i javno ispričao. Sigurni smo da se sa ovakvim metodama obračuna sa neistomišljenicima ne slažete niti Vi osobno niti većina članova i podupiratelja Vaše stranke.

Stoga Vam predlažemo da ovaj nemili događaj iskoristite da pošaljete jasnu poruku kako je Vama osobno i Vašoj stranci neprihvatljivo da se nistomišljenike vrijeđa, diskvalificira te im se prijeti te očekujemo da provjerite dopušta li statut Socijaldemokratske partije ovakvo grubo vrijeđanje žena i neistomišljenika.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:27