PRVI ČOVJEK HRASTA

Ilčić ponosan najavom odlaska Jokića: 'Zahvaljujući nama čut će se glas i drugih stručnjaka!'

 Damjan Tadić / CROPIX

Boris Jokić i njegov stručni tim danas su dali neopozive ostavke obrazloživši taj čin političkim pritiscima, uz poruku kako je njihova odluka konačna i kako razgovora o njoj nema. Voditelj stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme naglasio je da marginalne političke stranke imaju mogućnost utjecaja na vrlo važne procese u budućnosti ove zemlje, a na pitaje da li se radi od Hrastu, Jokić je kimnuo glavom.

Jokićev odlazaka uzburkao je strasti na političkoj sceni, veliki dio javnosti negoduje, ali čini se da to previše ne smeta prvog čovjeka Hrasta Ladislava Ilčića. On je s ovakvim razvojem situacije, čini se, i više nego zadovoljan.

- Više puta dosad izjave gospodina Jokića su kontradiktorne jer nas proziva marginalnom strankom, a s druge strane govori o ključnom utjecaju pa mi to ne ide nikako zajedno. HRAST je ponosan što je bio pojačalo stručnjaka čiji glas se nije čuo u javnosti i čiji glas je skupina na čelu s Jokićem, koju je postavio SDP, uporno ignorirala. To je neprihvatljivo u procesu obrazovanja da se ide s isključivošću s kakvom je išao Jokić. U obrazovanju treba saslušati mišljenja svih, a Jokić se pokazao nesposoban da na taj način funkcionira. Vjerujem da će ova reforma koja nam je jako potrebna ići dalje, a sad i brže nego je išla dosad - rekao je Ilčić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:31