PREDSJEDNIK STRANKE HRAST

Ilčić: Sada je jasno da je Milanović postavio Jokića, prosvjed u Zagrebu predvodi SDP

I dalje inzistiramo na tome da se u rad na reformi uključe drugi stručnjaci
Ladislav Ilčić
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Saborski zastupnik Ladislav Ilčić i predsjednik stranke Hrast organizirao je konferenciju za medije o budućnosti kurikularne reforme.

'Jučer je gostujući na televiziji na pitanje novinara hoće li podržati ljude koji su radili na kurikulumu, Milanović rekao kako je osobno formirao tu skupinu i da je Jokić bio njihov izbor. Milanović je potvrdio ono što Hrast govori, a to je da je Jokića postavila politika", rekao je na početku konferencije za novinare Ilčić.

"Nakon ovoga pozivam Jovanovića, Jokića, Budaka i Glasovac da se ispričaju javnosti koju su obmanjivali mjesecima tvrdeći da radna skupina nije imenovana od politike. Jasno je da je Milanović odabrao te ljude i kontrolirao njihov rad u skladu sa svojim političkim preferencijama, a te su preferencije suprotne preferencijama naše koalicije. Mi smo pokazali širinu tako što nismo otpustili Jokića, ali on je suradnju odbio", nastavio je Ilčić.

Istaknuo je kako je sutrašnji skup zapravo političke naravi kojim SDP pokušava skupiti jeftine političke bodove.

"Osim SDP-a, koji ima i preko 20.000 članova pa pretpostavljam da će svi doći, sigurno će sudjelovati i udruge iz Platforme 112 koje su već više puta prosvjedovale protiv ove Vlade", dodao je Ilčić.

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast koja je dio Domoljubne koalicije, jučer je izjavio da mu je drago što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potaknula nastavak kurikularne reforme.

- Mislim da u tomu imamo konsenzus u Hrvatskoj. Pritom, predsjednica je pozvala na otklon od politikantstva i na reforme, no nikoga nije konkretno prozvala.

Iz svega što sam iznosio kao predsjednik Hrasta, što je vidljivo i iz zaključaka saborskog Odbora, nismo nastupili politikantski, nego smo pozvali na konsenzus i suradnju svih stručnjaka. Gospodin Jokić je to ultimatumom odbio i iz toga se vidi da, ako je netko djelovao politikantski, to je gospodin Jokić, SDP, udruge iz platforme 112 i mediji koji ih podržavaju.

Pritisci koje oni rade, i sada organiziraju prosvjed, klasični su politikantski pritisci kojima se želi zadržati isključivost gospodina Jokića i neuključivanje nasušno potrebnih stručnjaka u radnu skupinu - kaže Iličić. To je politički motiviran prosvjed, to je jasno, zaključuje. Na pitanje kako komentira predsjedničin poziv da Jokić nastavi s radom, kaže da oni, kao ni predsjednica, nemaju ništa protiv Borisa Jokića i njegova nastavka rada na reformi, no inzistira na uključenju drugih stručnjaka u skupinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:50