VETERAN DOBIO STALNI POSAO

ISPOVIJEST HRVATSKOG BRANITELJA KOJI JE ZBOG NALOGA DIREKTORA UMALO OSTAO BEZ POSLA U HEP-u 'Marjanoviću svaka čast, imao je hrabrosti šefu reći NE'

 Mate Piškor / CROPIX

Vedran Ciglar, 46-godišnji elektrotehničar iz Siska nije u petak do 16 sati dobio iz HEP-a obavijest da je primljen na posao električara u HEP Toplinarstvu u Sisku.

Stalan posao

- Pročitao sam na portalima da je Povjerenstvo izabralo mene i naravno da sam sretan, to je za mene jako važna vijest - imat ću stalan posao u Sisku. No, još je važnije pohvaliti postupak gospodina Marija Marjanovića, čestitati mu na njegovoj hrabrosti, jer takvi ljudi, zviždači, ne prolaze dobro. Trebalo je imati hrabrosti oduprijeti se direktoru, izdržati sve pritiske i cijeli skandal objaviti u javnosti. Još ima dobrih ljudi, još ima nade za Hrvatsku.

Nadam se da gospodin Mario neće zbog bitke za mene, zbog poštivanja hrvatskih zakona imati problema - rekao nam je u telefonskom razgovoru Ciglar.

Ovaj hrvatski branitelj, oženjen i otac dvoje djece, koji je u ratu proveo više od tisuću dana u postrojbama MUP-a i HV-a, godinama je bez stalnog posla.

Sjednica 8. 12.

Malo je radio kod jednog gazde pa kod drugog. Kaže, dobro je dok treba raditi, problemi nastaju kada taj rad treba platiti. Srednju školu za elektrotehničara završio je u Sisku i iz tog razdoblja jedina je njegova veza s HEP-om.

- Bio sam na učeničkoj praksi u HEP-u kao srednjoškolac, mislim 1986. godine. U HEP-u ne poznam nikoga, nisam imao veze, nikoga nisam zvao. Javio sam se na natječaj i to je to.

A malo je trebalo da Vedran ne dobije posao, jer je izvršni direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek imao svojeg kandidata, odnosno, kako je razvidno iz audiosnimke razgovora njega i Marija Marjanovića, trebalo je zaposliti navodnog nećaka generalnog direktora. Ipak, zahvaljujući činjenici da je ovaj slučaj prakse uhljebljenja i nepotizma u HEP-u izašao u javnost i izazvao opću osudu građana i političara, iz HEP-a smo dobili odgovor kako je Povjerenstvo o odabiru kandidata u postupku natječaja za radno mjesto električara u Pogonu posebne toplane u Sisku, na sjednici u četvrtak 8. prosinca 2016. godine odabralo kandidata u statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

Propisi i uvjeti

Dakle, Vedrana Ciglara. Nadalje navode da se zapisnik Povjerenstva o odabiru kandidata temelji na rezultatima selekcijskog postupka, obavljenog razgovora, provjere znanja i dosadašnjeg radnog iskustva te istaknutog statusa hrvatskog branitelja, a u skladu sa Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Također tvrde da se svi postupci zapošljavanja novih radnika u Hrvatskoj elektroprivredi ‘provode sukladno zakonskim propisima i internim aktima. Kao i u svim dosadašnjim postupcima zapošljavanja, kandidat treba biti odabran na prijedlog povjerenstva potpuno neovisno, zadovoljavaju ći sve tražene uvjete i uvažavajući sve zakonske propise’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:50