SLUČAJ AGROKOR

IVAN TODORIĆ VRATIO SE U HRVATSKU! Dao je iskaz u DORh-u, odvjetnica otkrila gdje je bio proteklih mjeseci

 
 Marko Todorov / CROPIX

Odvjetnica bivšeg čelnika Nadzornog odbora Agrokora Ivana Todorića, Jasna Novak, kazala je kako je njezin klijent u Hrvatskoj te da je jutros obavio ispitivanje i dao svoj iskaz u Državnom odvjetništvu.

- Klijent je u terminu koje mu je odredilo državno odvjetništvo pristupio kod njih, iznio je svoju obranu - kratko doduše - i za sad nije odgovarao na pitanja s obzirom na opsežnost predmeta - potvrdila je.

Kazala je da je zbog posla ovih dana bio službeno odsutan. - Bio je u Americi i u Švicarskoj - rekla je.

- Iznio je kratku obranu i za sada nije odgovarao na pitanja, s obzirom na veličinu i opsežnost predmeta. Stavljaju mu se na teret identična kaznena djela kao i svima ostalima. Njegove planove zasad ne znam, supruga mu je u vrlo visokom stupnju trudnoće, kroz par dana bi trebala roditi i iz tih razloga vjerujem da će morati otići iz Hrvatske. No svakom pozivu nadležnih organa će se odazvati - kazala je odvjetnica, pa dodala kako pretpostavlja da je Ivan nakon davanja iskaza otišao kod majke.

O povratku Ivice Todorića nije željela govoriti jer, kako kaže, ne bi bilo etično komentirati druge klijente.

Marin Dešković

Kazala je i kako ne može prejudicirati odluku Izvanraspravnog vijeća o žalbi DORH-a o puštanju svih privedenih na slobodu, no kako je odluka suca istrage bila zakonita i kako su s njom zadovoljni.

Podsjetimo, u Hrvatsku se u petak vratio Ante Todorić, koji je dao iskaz, a novinarima je kazao kako je porekao sve što mu se stavlja na teret i kako ne zna gdje mu je otac. Stariji sin vlasnika koncerna već je najavio da će se vratiti u London, a neslužbeno doznajemo da je on danas napustio Hrvatsku.

- Otišao je iz poslovnih razloga, a u bilo kojem trenutku ako će njegovo prisustvo biti potrebno, on će se vratiti, rekao je Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića, koji kaže da bi se njegov klijent dakako vratio da je odluka bila drugačija i da je ipak trebao u istražni zatvor. Podsjetimo, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, Krešimir Devčić, potvrdio je u ponedjeljak da je Izvanraspravno vijeće odbilo žalbe, što znači da je potvrdilo odluku suca istrage koji je odbio traženje istražnog zatvora za 14 osumnjičenih u slučaju Agrokor. Za Ivicu Todorića je istražni zatvor određen, naglasio je.

Rekao je da njegov klijent nema nikakvih zabrana i ograničenja te da se do daljnjeg može slobodno kretati.

- Mi smo tek nakon petka stekli pravo uvida u spis, koji je vrlo opsežan - kazao je.O ministru Zdravku Mariću kao svjedoku Olujić kaže da mu nije pretjerano bitan, a kamoli da je 'krunski svjedok'.

- No obrana ima pravo predlagati za svjedoke koga žele - zaključio je izjavu u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 03:37