RUDOLF GRLJUŠIĆ

Iznenadni obrat u Vrgorcu, HDZ-ov kandidat dan prije roka povukao kandidaturu za gradonačelnika

 CROPIX

Dan prije isteka roka za službenu predaju kandidature, HDZ-ov kandidat i bivši gradonačelnik Vrgorca Rudolf Grljušić odustao je od kandidature i povukao se iz izborne utrke.

Gradski odbor HDZ izabrao je Grljušića za kandidata za gradonačelnika na prijevremenim izborima koji se održavaju u Vrgorcu početkom lipnja, a stranka je, na službenim stranicama, objavila njegovu kandidaturu 10. svibnja gdje je predstavljen zajedno s svojim zamjenikom Zdravkom Primorcom, s kojim je na prošlim izborima pobijedio nezavisnog kandidata Antu Pranića s osam glasova razlike i postao gradonačelnik.

Na toj funkciji se održao samo osam mjeseci, nakon čega je razriješen dužnosti te mu je raspušteno Gradsko vijeće jer nije uspio sakupiti natpolovičnu većinu za prijedlog proračuna.

HDZ je u srijedu navečer objavio da Rudolf Grljušić odustaje od kandidature iz osobnih razloga, a da će bivša HDZ-ova vijećnica Nada Jelavić biti kandidatkinja koalicije HDZ-HSP AS-HSS na prijevremenim izborima koji se održavaju 5. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:08