GAŠENJE TRAJALO CIJELU NOĆ

JAHTA DUGA 23 METRA DO TEMELJA IZGORILA PA POTONULA KOD PELJEŠCA Posada je očajnički pokušavala ugasiti vatru, dok su Austrijanci bili na kopnu...

Ilustracija
 CROPIX

U uvali Kobaš na Pelješcu u noći s utorka na srijedu u požaru je u potpunosti izgorjela 23 metra duga motorna jahta "Lory" koja je plovila pod talijanskom zastavom, a kapetan broda i jedan član posade, obojica državljani Crne Gore, nisu ozlijeđeni.

Dubrovačko-neretvanska policija izvijestila je u srijedu da je požar na usidrenoj jahti izbio oko 1,30 sati, a bezuspješno su ga pokušali ugasiti 28-godišnji kapetan broda i 29-godišnji član posade, obojica Crnogorci, dok su četiri državljanina Austrije koji su jahtom stigli na dubrovačko područje ostali na kopnu.

U tijeku je policijski očevid kojim se utvrđuju uzroci i okolnosti izbijanja požara, a Dubrovački vjesnik javlja kako je do zapaljenja došlo u strojarnici odakle je počeo sukljati gusti dim.

Inače, gašenje je trajalo cijelu noć, a jahta je u potpunosti izgorjela te oko 6 sati ujutro i potonula.

Neslužbeno se doznaje da su kapetan broda i član posade, uvidjevši da neće uspjeti ugasiti požar, uz pomoć mještana oteglili brod dalje od obale kako ne bi ugrozio druga plovila nautičara, ali i kako bi spriječili eventualno širenje požara na šumovito kopno.

Doznaje se kako je posada jahte evakuirana nakon što je kapetan uspio usidriti jahtu po sredini kanala.

Iz dubrovačkog Centra 112 javljaju kako djelatnici Županijskog operativnog centra u slučaju onečišćenja mora trenutno rade na uklanjanju onečišćenja i sprečavanju daljnjeg otjecanja nafte iz rezervoara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:52