PAKT O NENAPADANJU

JAMBO I MOST SKLOPILI PRIMIRJE! Našli se u metkovskom hotelu i rukovali: 'Susreo sam se s Grmojom, ali nema buduće suradnje'

Susret se dogodio prekjučer u hotelu Narona u kojem se šef HSS-a Krešo Beljak našao s Grmojom
 Denis Jerković / CROPIX

- Da, rukovao sam se s Nikolom Grmojom (politički tajnik Mosta), no nema buduće suradnje, ali nećemo se u kampanji baviti samo s njima - izjavio je jučer Stipe Gabrić Jambo, HSS-ov kandidat za gradonačelnika Metkovića, čime je potvrdio spekulacije o svojevrsnom primirju između dosadašnjih žestokih neprijatelja.

Taj susret dogodio se prekjučer u hotelu Narona u kojem se šef HSS-a Krešo Beljak sreo s Nikolom Grmojom. No, neslužbeno se jučer moglo također čuti kako je navodno Grmoja tražio sastanak s predsjednikom HSS-a, a povod sastanka, navodno je bilo svojevrsno primirje, odnosno pakt o nenapadanju, s obzirom na to da Most, kako se priča, smatra da im je glavni neprijatelj na predstojećim lokalnim izborima u Metkoviću HDZ, te da im Jambo više nije prijetnja.

Slučajan susret

- Most i HDZ imaju isto biračko tijelo, pa Most je nastao iz HDZ-a - komentira jedan poznavatelj odnosa snaga u Metkoviću.

No, politički tajnik Mosta Nikola Grmoja rekao nam je jučer da nije tražio nikakav sastanak s Krešom Beljakom, te da su se slučajno sreli u hotelu Narona.

- Ne radi se o nikakvom pomirenju. Sreo sam Beljaka, kratko se zadržao s njim, a potom je došao Jambo. Pružio sam mu ruku jer sam pristojno odgojen. Moj stav o Jambu je i dalje isti - smatram da je on elementarna nepogoda za Metković - kazao nam je Grmoja.

I šef HSS-a Krešo Beljak potvrdio je da je susret s Grmojom bio slučajan. Jambo je također jučer ustvrdio da susret s Grmojom, zapravo, ništa ne znači.

- Imao sam dogovor u deset sati s Beljakom. Kad sam došao u hotel, Grmoja je sjedio s njima, Beljak je rekao da se pozdravimo i pružimo si ruke, pa sam pružio Grmoji ruku, pa je i on uzvratio, što ću sad?! Ali nema govora o pomirenju i suradnji, no nećemo se u kampanji baviti samo s Mostom - izjavio je jučer Jambo.

Izvor blizak HDZ-u kaže, pak, kako su HDZ i Most veći neprijatelji u Metkoviću.

Šef HDZ-a u Metkoviću i njihov kandidat za gradonačelnika Dalibor Milan govori kako HDZ na lokalne izbore izlazi sam.

- Nema suradnje, a ni koalicije: ni s Mostom, a ni s HSS-om, došlo je vrijeme da nakon 20 godina HDZ osvoji lokalne izbore u Metkoviću - rekao je šef lokalnog HDZ-a Milan.

- Donedavni šef gradskog ogranka HDZ-a rijetko se i pojavljivao na sjednicama. Smatram da je to nekorektno prema biračima - kazala je Katarina Ujdur.

Ankete

U središnjici HDZ-a, pak, uvjereni su da mogu osvojiti Metković.

- HDZ je svoju snagu pokazao na parlamentarnim izborima. I u Metkoviću smo bili bolji iako je listu nosio Božo Petrov. Uvažavamo svakoga, ali naša stranka je najjača. U utrku idemo s namjerom da osvojimo mjesto gradonačelnika. Imamo odličnog kandidata Dalibora Milana i u Metkoviću očekujemo pobjedu - rekao je izvor iz HDZ-a. Navodno je provedena i anketa koja je, kako se priča u stranci, pokazala da su šanse HDZ-a i Mosta u Metkoviću u ovom trenutku prilično izjednačene.

No, u Metkoviću neki kažu kako se HDZ tim anketama samo tješi. Priča se i da su neki od HDZ-ovih članova i dalje u dobrim odnosima s Jambom, poput Nikole Oršulića koji je i ovih dana viđen s njim na kavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:05