ZGAŽENA AUTOMOBILOM?

JE LI MOGUĆE DA JE UBIJENA? Ana Lišnić nestala je prije devet mjeseci, obitelj sumnja da policija zataškava slučaj...

 Nova Tv

U ožujku ove godine na području Vrpolja, sela s nekoliko desetaka stanovnika, nestala je Ana Lišnić. U potragu je krenula policija, a uključila se gorska služba spašavanja, vatrogasci, psi tragači... Pretraženo je 11 kilometara kvadratnih.

Obitelj je imala maksimalno povjerenje u policiju i, obzirom na okolnosti, vjerovali su u brz pronalazak.

Međutim, nakon 9 mjeseci potrage koja nije dala rezultata, počeli su sumnjati na zataškavanje cijelog slučaja.

Šezdesetvogodišnja Ana Lišnić osoba je s lakšom mentalnom retardacijom i simptomima demencije. Na dan nestanka, u nedjelju, uputila se u uobičajenu šetnju. Iz koje se nikad nije vratila.

- Ona se kretala u jednom ograničenom području linearno, kretala se cestom, njena fizička konstitucija nije dozvoljavala da bude negdje van ceste, odnosno najviše koji metar bi mogla biti lijevo desno. Zapravo preko 11 kilometara kvadratnih smo mi pretražili terena - kazao je u emisiji Provjereno Nove TV Mladen Mužinić iz HGSS-a koji smatra kako postoje vrlo male mogućnosti da je zalutala dublje u šumu. Za potrebe pretrage, izrađen je i njen psihološki profil.

Nova Tv

U međuvremenu se javila svjedokinja iz susjednog sela. Pažnju su joj privukla dva automobila te škripa guma crnog golfa i jauci. Odličila je javno progovoriti o cijelom slučaju.

- Vidim jednu osobu ispod ceste di izlazi, gledam dalje ništa posebno, a nakon možda po minute, minut čuje se zapomaganje, kao da su nekom začepili usta, dvi osobe su ušle u crni auto, čuje se lupa dvojih vrata, dolaze do kombija dolje i opet se čuje nekakvo zapomaganje - priča svjedokinja događaja te nedjelje.

Nakon što je doznala da je u nedjelju nestala žena iz Vrpolja, paralelno je primijetila da je susjedu, koji vozi automobil crne boje sličan onome koji je sudjelovao u komešanju kojem je svjedočila nedjelju popodne, razbijeno vjetrobransko staklo. Nakon toga počinje sumnjati.

Sve što je vidjela rekla je i policiji. U četiri su je navrata ispitivali, a njezin iskaz na kraju proglasili nekonzistentnim.

- Kad sam izašla od njih zadnji put tresla sam se na spomen policije. Što se tiče iskaza oni kažu da sam mijenjala, nisam ništa promijenila - tvrdi svjedokinja.

Nakon svega, obitelj postaje sumnjičava. Policijsko postupanje ih obeshrabruje, jer su navode jedine svjedokinje, kao i vještačenja oba potencijalno sumnjiva automobila, obavljena s velikim zakašnjenjem.

Obitelj tvrdi da je doznala da je potencijalni osumnjičenik u prijateljskim odnosima s visoko pozicioniranim policajcem, a nakon rezultata vještačenja, pojačana je i sumnja da se u pozadini netko štiti.

- Da se ovo dogodilo u New Yorku među 11 milijuna stanovnika, bilo bi čudno, ali razumljivo - tvrdi Mirta za Novu TV, sestra nestale Ane Lišnić. Međutim ne radi se o New Yourku, već okolici Vrpolja.

Što se zapravo dogodilo s Anom, osobom s blagom retardacijom i lošeg tjelesnog stanja do danas je nepoznanica. Je li bila žrtva naleta automobila i potom odvezena i odbačena da se to prikrije ili je jednostavno odlutala da joj niti iskusni tim gorske službe spašavanja ne može ući trag?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:06