CROATIA BIKE WEEK

JEDNO OD NAJVEĆIH MOTO SUSRETA U EUROPI Bajkeri iz cijelog svijeta i ove godine u Puli

Croatia Bike Week tjedan motora okuplja na desetke tisuća posjetitelja. Zasigurno je najupečatljiviji defile koji će u podnevnim satima 3.9. sa kolonom od nekoliko tisuća motora proći Pulom
 Goran Šebelić / HANZA MEDIA

Jedan od najupečatljivijih događaja prošle godine uz brojne nastupe u pulskoj Areni zasigurno je bio Croatia Bike Week, jedinstven susret motorista i ljubitelja motora iz cijelog svijeta, ali i ljubitelja rock svirke i dobre zabave. Više od 11 tisuća posjetitelja slilo se lani na popularni tjedan motora, koji je uz bogat glazbeni program ponudio pravi moto sajam sa izlagačima iz cijelog svijeta. Najveća atrakcija bila je kolona od preko 2000 motora koji su protutnjali Pulom na opće oduševljenje građana, a i turista. Brojni mediji upravo su u svojim informativnim emisijama pokazali da Pula uz Filmski festival i brojne koncerte ima i jedinstvenu moto manifestaciju koja svake godine okuplja sve više posjetitelja.

Stižu bajkeri iz Kanade

Prošle godine tisuće posjetitelja u Pulu je došlo iz cijele Hrvatske, SAD-a, Novog Zelanda, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Finske, Austrije, Mađarske. Ove godine njima će se pridružiti i bajkeri iz Kanade i Rusije, Engleske, Škotske, Litve, Norveške i tko zna još otkuda će posjetitelje privući razvikani moto party, koji je jedan od najvećih moto susreta u Europi.

Mnogi sudionici si upravo po datumu ovog moto susreta planiraju i godišnji odmor. Jer kažu - najbolja stvar na svijetu je sjesti na motor, prijeći stotine i tisuće kilometara, i doći se opet sresti s dragim prijateljima Na Monumentima su postavljeni i brojni štandovi gdje se moglo naći doslovno sve za bikere - od kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama... do torbi za motore i kacige, kao i nakita i punkta za masažu i tetoviranje, pa čak i štanda sa moto biblijom.

Zasigurno je najupečatljiviji defile koji će u podnevnim satima 3.9. sa kolonom od nekoliko tisuća motora proći Pulom.

Ovogodišnji Croatia Bike week ugostit će Opću opasnost u subotu, a tokom cijelog tjedna nastupit će brojni bandovi Vedran Božić & Rock Masters, The Cool Shakes, Sister Soul & Blaxperts, The Second Hand Bend, The Night Express i drugi. Uz koncerte bit će tu i moto igre, stunt show, sexy show... Od ove godine u sklopu CBW gitarijade za demo bandove pet najboljih bandova zasvirati će pred tisućama posjetitelja, a pobjednici uz vrijedni poklon bon moći će snimiti i promo cd.

Ove godine Croatia Bike week započeo je 29.8. i traje do 4.9.

Budući da je susret namijenjen ljubiteljima motocikala svih vrsta i proizvođača, ali i ljudima koji vole dobru i kvalitetnu zabavu, svima onima koji dođu sa svojim motociklima ulaz je besplatan, a ostalima se naplaćuje pedeset kuna te vrijedi za sve dane manifestacije. Kampiranje je također besplatno za sve sudionike, a kampirati se može na lokaciji Monumenti u sve dane manifestacije.

Ova manifestacija održava se već više od dva desetljeća, točnije 21 godinu, a organiziraju je MC Twin Horn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:57