ZAHUKTAVANJE UTRKE

Josipović skupio 117 tisuća, a Hebrang čak 140 tisuća potpisa

Josipoviću je svejedno s kim će se natjecati jer uvjeren u svoju pobjedu. Uvjeren je i da će mu u tome pomoći i slogan Pravda. Hebrang je, pak, došao u pratnji premijerke
 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović predao je jutros Državnom izbornom povjerenstvu RH 117 tisuća potpisa građana koji podržavaju njegovu predsjedničku kandidaturu.

Josipović je u Sabor gdje je sjedište Povjerenstva došao nešto prije 10 sati, a s njim je bio predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, potpredsjednica Milanka Opačić, šef njegovog izbornog stožera Miranda Mrsić, politički tajnik stanke Igor Dragovan te nekolicina stranačkih aktivista koji su donijeli desetak kutija s potpisima.

Na kutijama je otisnut slogan Josipovićeve kampanje 'Pravda', a Josipović i čelnici stranke nosili su i bedž na kojemu je također stajao slogan Pravda.

- Hrvatska je danas gladna pravde. Odlučan sam Hrvatsku učiniti pravednom, poštenom, prosperitetnom zemljom - rekao je Josipović nakon predaje potpisa.

Uvjeren je u svoju pobjedu, a nastojat će, kako kaže, pobijediti već u prvom krugu. Ako će ipak morati u drugi izborni krug, Josipoviću je posve svejedno tko će se natjecati s njime jer, rekao je, 'jasno da je pobjeda moja'.

Potpise potrebne za službenu kandidaturu predao je jutros i HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang. On je do Povjerenstva došao u pratnji prve žene u Hrvatskoj, premijerke Jadranke Kosor, a podršku su mu došli pružiti i gotovo svi članovi Vlade.

Iako u brojnim istraživanjima javnog mijenja vrlo često nije niti u prva tri kandidata, Hebrang je prikupio daleko najviše potpisa. U Saboru se pojavio s čak 140,600 potpisa uredno spremnjenih u plastične kutije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:04