POLITIČKI TRILER NA KONCERTU 'ŽELIM ŽIVOT'

JUTARNJI OTKRIVA: KOALICIJA MOSTA I SDP-A PROPALA ZBOG NENADA STAZIĆA! Preglasno je komentirao planove na koncertu

Ružica Vukovac prisluškivala je razgovor Stazića i Hrelje te je o svemu obavijestila svoje kolege iz Mosta
 Damjan Tadić / EPH

Ružica Vukovac, saborska zastupnica Mosta i načelnica općine Velika Kopanica, u intervjuu za tjednik Telegram otkrila je kako je upravo ona zaslužna za to što je njezina stranka na kraju odlučila sklopiti savez s Domoljubnom koalicijom, a ne koalicijom Hrvatska raste, i to zato što je čula kako je na dan kad je dogovor s SDP-om bio na pomolu jedan SDP-ovac pričao o tome da im za koaliciju ne treba cijeli Most.

Taj je SDP-ovac, kako doznaje Jutarnji list, Nenad Stazić, jedan od najglasnijih članova stranke i dugogodišnji saborski zastupnik koji je, sada se to pokazalo, svojim javno izrečenim kalkulacijama Most otjerao u zagrljaj HDZ-a. Potvrdu za to dobili smo iz dva izvora, iz Mosta i Domoljubne koalicije, a i sam Stazić nam je priznao da je o tome razgovarao s jednim od predsjednika stranaka koalicije Hrvatska raste.

21. prosinca

Događaj se zbio 21. prosinca prošle godine na tradicionalnom koncertu “Želim život” koji se održava za Zakladu “Ana Rukavina”. Tu istu večer novinari su dežurali ispred sjedišta SDP-a na Iblerovu trgu gdje je SDP održavao sjednicu Predsjedništva u 17 sati, a poslije i u Smičiklasovoj ulici ispred središnjice Mosta. HDZ nije pristao na uvjete Mosta, SDP jest, pa je bilo izgledno da će se dvije strane dogovoriti i sastaviti Vladu.

Međutim, istu večer u 21 sat na Trgu bana Jelačića održavao se koncert posvećen Ani Rukavini. U kavani Johann Franck bio je organiziran call centar u kojem su poznate ličnosti prikupljale sredstva za registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Među uzvanicima su bili i Ružica Vukovac te Nenad Stazić kao tadašnji potpredsjednik Sabora.

Šokirala se

“Dok su oni te večeri pregovarali, ja sam bila na koncertu u organizaciji Zaklade ‘Ana Rukavina’, zajedno s još jednim istaknutim članom HDZ-a i isto tako istaknutim članom stranke iz koalicije Hrvatska raste. Nisu me prepoznali kao članicu Mosta pa su, u mojoj blizini, vrlo ružno govorili o nama”, izjavila je za Telegram Ružica Vukovac te dodala: “SDP-ovac je nekoga zvao i rekao kako će uz troje Prgometovih zastupnika on sigurno dogovoriti još troje. Bio je samouvjeren, a kad mu je onaj drugi, iz stranke njihove koalicije, rekao kako je Most pohlepan i kako želi šest ministarstava, te kako im je koalicija Hrvatska raste trebala reći: ‘Evo vam sva ministarstva pa sastavljajte Vladu sa svojim načelnicima’, SDP-ovac ga je tješio i rekao: ‘Ne brini, nama ne treba cijeli Most’. Stazić je svoje kalkulacije o tome koliko im zastupnika Mosta treba da bi Hrvatska raste otišla na Pantovčak s potpisima za mandatara nove hrvatske Vlade iznio Silvanu Hrelji, predsjedniku Hrvatske stranke umirovljenika.

- Ne sjećam se točno što sam izjavio i što sam s Hreljom pričao, ali ja uopće nisam sudjelovao u pregovorima s Mostom. Razgovor je išao u tom smjeru da sam analizirao koliko je članova Mosta potrebno našoj koaliciji, a ona je to protumačila tako kako je protumačila - kaže Stazić.

Saborski zastupnik SDP-a i bivši potpredsjednik Sabora sada kaže kako Most samo traži izgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:26