VELIKA LAŽ PREDSJEDNIKA UPRAVE DRŽAVNE TVRTKE

JUTARNJI RAZOTKRIO ŠEFA PETROKEMIJE 'Lagao sam! Imam vilu u Londonu, ali nisam lopov!

Jagušt ima kuću u Kensingtonu, gdje svoje vile imaju princ William i sultan od Bruneja

ZAGREB - Predsjednik uprave Petrokemije Josip Jagušt poslao je danas Jutarnjem listu priopćenje u kojem je priznao da ima stan u najluksuznijem naselju u Londonu i da je lagao u imovinskoj kartici!

- Tijekom svog rada u Velikoj Britanji kreditom banke Barclay's i manjim dijelom vlastitim sredstvima te pozajmicama kupio sam nekretninu u Londonu. Današnja tržišna vrijednost te nekretnine nekoliko je puta veća od cijene koja je za nju sredinom devedesetih plaćena te se ista, za koji je kredit u međuvremenu otplaćen i koja je duže vrijeme bila u najmu, pokazala odličnom investicijom - priznanje je predsjednika Uprave Petrokemije Josipa Jagušta.

U imovinskoj kartici Jagušt nije naveo da posjeduje kuću na adresi 11 Saint Mary Place u Londonu, koja danas vrijedi osam milijuna funti.

Jutarnji list jučer je objavio članak u kojem je utvrdio da se predsjednik uprave Petrokemije Jagušt u londonskoj grutovnici od 1997. vodi kao vlasnik navedene nekretnine u luksuznom dijelu Londona , Kensingtonu, gdje svoje vile imaju princ William i sultan od Bruneja.

- Ako sam u cijelom svom profesionalnom životu učinio neku grešku, onda sam je počinio kada ovu nekretninu nisam naveo u imovinskoj kartici - naveo je Jagušt u svom pismu poslanom preko odvjetnika Veljka Miljevića.

- Sve što imam stekao sam pošteno! - poručio je Jagušt i napomenuo: “Propustio sam jednu davno otplaćenu investiciju navesti u imovinskoj kartici, no nisam zbog toga ujedno i lopov, kako konstrukcije sada impliciraju. Ovom tvrdnjom ne umanjujem grešku koju sam napravio i koju već plaćam”.

SUTRA U JUTARNJEM PROČITAJTE Jutarnji istražuje: Kako se obogatio direktor Petrokemije!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:47