PROBLEMI

KAOS U PROMETU Otkazan let iz Dubrovnika za Zagreb, na autocestama brojna ograničenja zbog vjetra, na Dalmatini se vozi usporeno zbog nekoliko požara

Arhivska fotografija
 Jure Mišković / CROPIX

Zbog jakog vjetra u utorak navečer otkazan je let iz Dubrovnika prema Zagrebu, dok je dolazak iz Zagreba preusmjeren, navodi se na stranicama Zračne luke Dubrovnik.

Kako se neslužbeno doznaje, zrakoplov koji je trebao sletjeti u Dubrovnik oko 22,05 sati preusmjeren je u splitsku zračnu luku. Za večeras više nema planiranih letova, a sutrašnji red letenja ovisi o vremenskim prilikama.

Prema informacijama navedenim na stranicama HAK-a u 22,30 sati, zbog vjetra nije došlo do poremećaja u cestovnom i pomorskom prometu na dubrovačkom području.

Jak vjetar usporava vožnju

Na autocesti A1, zbog nekoliko požara i smanjene vidljivosti uz autocestu, između čvorova Gornja Ploča i Gospić u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 100 km/h, a zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava vožnju i na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići (brzina je ograničena na 80 km/h) te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 22,30 sati.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Dalmacije. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima - ulazak na prijelazu Vinjani Donji, a u oba smjera na prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:02