BIVŠI MINISTAR POLICIJE PRONAŠAO UZORE

Karamarko u utrci za šefa HDZ-a: Briga o nacionalnoj sigurnosti nije sramota, nego preporuka! I PUTIN je bio šef TAJNIH SLUŽBI

Zagreb, 030212.Hotel Panorama, Tomislav Karamarko odrzao konferenciju za novinare o svojoj kandidaturi za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.Na slici: Tomislav Karamarko.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

ZAGREB - S HDZ-om sam se razišao 1993. nakon što sam ispred policijske uprave Zagreb pokrenuo kaznene prijave protiv nekih moćnika umočenih u kriminalnu pretvorbu i privatizaciju te otimanje gradskih nekretnina. U HDZ sam se vratio kako bih stranci pomogao da napokon s tim raščisti i krene dalje, izjavio je na press konferenciji u zagrebačkom hotelu Panorama, Tomislav Karamarko, jedan od osnivača HDZ-a , koji je danas najavio svoju kandidaturu za predsjednika stranke.

Na upit novinara smatra li normalnim da čovjek koji je vodio policiju i tajne službe želi voditi i državu, Karamarko se pozvao na obavještajne karijere poznatih diplomata i državnika Klausa Kinkela, Hansa Dietricha Genchera, Georga Busha starijeg i Vladimira Putina.

- Sigurnosni poslovi nisu upereni protiv države i građana već su u funkciji njihove zaštite, zato ih smatram preporukom za obavljanje političkih poslova, izjavio je Karamarko.

U petnaestminutnom govoru Karamarko je pozvao na stvarno i simboličko jedinstvo u stranci, uz tvrdnju da su neslaganja dokaz demokracije u HDZ-u i da se ona događaju u svim strankama nakon gubitka izbora. Pozvao je na vraćanje samopoštovanja u HDZ-u, koje mu je potrebno nakon niza afera i nemorala koji se uvukao u vrh stranke.

Posebno se obratio Mladeži HDZ-a pozivajući ih da podrže demokratizaciju stranke i da zajedno s drugim članovima slobodno izraze svoje stavove.

Potom je u devet točaka svog programa, iznio svoju viziju HDZ-a i Hrvatske kao “mosta između svijeta i Evrope”, ekološke i turističke sile”, “energetski neovisne” zemlje kolja će se okrenuti “čistim tehnologijama i obrazovanju” te građanima vratiti ponos i samopoštovanje što je “naša obveza i zbog branitelja koji su za to dali svoje živote u Domovinskom ratu”.

Posebna briga Hrvatske moraju biti Hrvati u BiH čija se prava u toj državi stalno ugrožavaju, izjavio je Karamarko očito računajući i na glasove HDZ-ovih delegata iz dijaspore, odnosno BiH.

Na novinarsko pitanje je li svojom kandidaturom zabio nož u leđa Jadranki Kosor, karamarko je uzvratio da se niti jedna kandidatura ne bi trebala tako nazivati, jer je riječ o demokratskoj stečevini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:18