USPJEH

Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića, izabran je za  potpredsjednika Mladeži Europske pučke stranke

Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića, izabran je danas za potpredsjednika Mladeži Europske pučke stranke na 11. Kongresu Mladeži EPP-a koji se održava u Dubrovniku.

Ressler je na funkciju potpredsjednika najveće političke organizacije mladih u Europi izabran kao kandidat Mladeži HDZ-a. Jedan od najbližih premijerovih suradnika u Banskim dvorima diplomirani je pravnik i doktorand Pravnog fakulteta Sveučilišta u Freiburgu u Njemačkoj, a imenovanje ovog 27-godišnjeg savjetnika predsjednika Vlade, kažu u Mladeži HDZ-a, važan je iskorak na europsku političku scenu.

"Zahvalan sam svojim kolegama iz Mladeži HDZ-a te kolegama iz naših sestrinskih europskih stranaka na potpori. Na mjestu potpredsjednika Mladeži EPP-a bavit ću se u prvom redu temama europskih politika za mlade, zapošljavanja, načinu odgovora na demografske i socijalne izazove Europe, kao i iskorištavanjem prilika članstva u Europskoj uniji, koje utječu i na svakodnevni život mladih u Hrvatskoj. Kongres u Dubrovniku iznimno je važan i za promociju Hrvatske među njenim partnerima i prijateljima iz svih zemalja EU'', poručio je Ressler.

Na kongresu u Dubrovniku okupilo se više od dvjesto mladih Pučana, među kojima su već neki i zastupnici u Europskom parlamentu, nacionalnim parlamentima, predstavnici diplomatskih službi i mladi poduzetnici iz gotovo svih europskih država, kako bi raspravili o prilikama jedinstvenog europskog tržišta i budućnosti Europske unije nakon usvajanja Rimske deklaracije. Na Kongres je izravno iz Bruxellesa pristigao i premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, koji je u govoru pozdravio sve okupljene mlade pučane te snažno apelirao na angažiranost mladih i jedinstvo Europske unije. Naglasio je kako su mlade generacije koje razumiju Europu, europske izazove i politike ključne za njezin uspjeh.

Nakon što je na 10. kongresu Mladeži EPP-a, održanom prije dvije u godine Portugalu, članica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, Andrea Vodanović, izabrana na dužnost glavne tajnice, ovo je nastavak visoke pozicioniranosti članova Mladeži HDZ-a u međunarodnoj politici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:32