KAŠNJENJE OD 39 MINUTA

'KASNIMO, NEMA TKO UKRCATI PRTLJAGU' Pilot Croatia Airlinesa začudio putnike na letu za Dubrovnik, s 'Tuđmana' pojasnili što zapravo stoji iza svega

Ilustracija
 Tom Dubravec / CROPIX

Na zagrebačkom aerodromu Franjo Tuđman u srijedu se dogodio novi ozbiljan incident. Avion Croatia Airlinesa kasnio je u polijetanju za Dubrovnik 39 minuta jer na aerodromu nije bilo dovoljno osoblja za ukrcaj prtljage u avion.

"Zbog manjka zemaljskog osoblja na aerodromu Zagreb vaša prtljaga nije ukrcana pa zbog toga ne možemo još poletjeti", objavio je pilot putnicima, tvrde putnici aviona.

Uprava Zračne luke priznala je pogrešku, tvrdeći kako nisu u visokom vršnom opterećenju mogli opslužiti dva aviona.

Naime, prema njihovom pojašnjenju, na aerodrom je zbog udara groma izvanredno sletio avion druge kompanije, pa istovremeno nisu bili u mogućnosti ukrcati prtljagu putnika na avion Croatia Airlinesa. Time uprava zapravo priznaje kako nema dovoljno ljudi za opsluživanje više aviona istodobno.

Ovo je u mjesec dana već drugi incident s avionima Croatia Airlinesa na liniji za Dubrovnik. Nedavno je Zračna luka odbila primiti avion te kompanije, koji nije mogao sletjeti u Dubrovnik, iako aerodrom mora biti otvoren 24 sata. Zbog toga je uprava aerodroma kažnjena s 50 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:25