PROMETNI KAOS

KOLAPS U DALMACIJI Prometni krkljanac na ulazu u Split, kroz Omiš se prolazi satima, a južno od Makarske magistrala je zatvorena zbog požara

 
 HANZA MEDIA

Jedna od najprometnijih prometnica u Hrvatskoj, dionica Jadranske magistrale između Splita i Omiša, u ponedjeljak je gotovo u potpunosti blokirana automobilima, piše Slobodna Dalmacija.

Oko 12:30 minuta na ulazu u Split iz smjera Makarske stvorila se kolona dugačka više od 5 kilometara te se na ulazak u grad čeka više od jednog sata.

Još gora situacija je u smjeru Omiša gdje je nastao potpuni prometni krkljanac. Nešto prije 13 sati kolona je dugačka 5,5 kilometara i proteže se sve do Dugog Rata, a svakom minutom sve je veća.

Na prolazak kroz Omiš čeka se dva sata, a na +36 u hladu i više od 50 stupnjeva na suncu nervoza među vozačima sve je izraženija.

Podsjetimo, dionica Split-Omiš jedna je od najprometnijih u državi, a izgradnju obilaznice u predizborna vremena obećavali su brojni hrvatski ministri, među posljednjima i ministar Butković, koji se u postizborno vrijeme o ovom problemu više gotovo ne oglašava.

Jadranska magistrala zatvorena je i iznad mjesta Živogošće, južno od Makarske prema Pločama, zbog izbijanja požara.

Vatra je primjećena oko 12 sati nakon čega se požar proširio kroz borovinu i nisko raslinje.

Na požarište su izišli policija i vatrogasci, a, kako se doznaje, na teren su izišla sva vatrogasna društva s Makarske rivijere.

Zbog požara kod Živogošća zatvorena je Jadranska magistrala, a promet se preusmjerava na cestu Ploče-Vrgorac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:09