PRIOPĆENJE

KRIZA U PERZIJSKOM ZALJEVU Oglasilo se i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske, podržavaju mirno rješenje

Doha i katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani
 Hamad I Mohammed/File Photo / Thomas White / Stringer / Reuters

Aktualna kriza u Perzijskom zaljevu zasad se, izgleda, neće tako brzo smiriti. Podsjetimo, Saudijska Arabija i njezini saveznici Egipat, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) prošlog su tjedna prekinuli veze s Katarom, optuživši ga za podršku islamističkim militantima i Iranu, što je Doha odbacila.

Oko aktualnih događanja oglasilo se i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske aktivno prati razvoj događanja u Perzijskom zaljevu i izražava žaljenje povodom stanja koje dovodi do prekidanja dobrosusjedskih odnosa Arapskih zemalja među kojima većina čini članice Globalne koalicije u borbi protiv Islamske države.

Izražavamo podršku rješavanju krize pregovorima i razgovorima, a u duhu mjeseca Ramazana i porukama koje iz njega proizlaze. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozdravlja kuvajtsku inicijativu u pokušajima premošćivanja razlika i podjela, a što predstavlja opći interes cjelokupnog područja Perzijskog zaljeva kao i svih država ujedinjenih u zajedničkoj borbi protiv terorizma', stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:30