DRAMA U VLASTI

KRIZA U VLADAJUĆOJ KOALICIJI Milijan Brkić: Nema nikakvih ucjena, Karamarko ostaje u Vladi!

 Dragan Matić / CROPIX

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić obratio se medijima nešto prije 18 sati kako bi prokomentirao aktualnu krizu u odnosima partnera u vlasti.

'Kao što ja znam gospodin Karamarko je potpredsjenik Vlade, ne vidim što se moglo tako tragično dogoditi da se to promijeni. S Mostom se čujemo, no partneri ne razgovaraju na temelju ucjena i ultimatuma. HDZ neće dozvotliti takav razgovor. Nikakve ucjene ne dolaze u obzir, nego otvoren, iskren razgovor. Hrvatskoj javnosti ćemo prezentirati sve one reforme za koje smo dobili povjerenje hrvatskih građana', rekao je na pitanje o sigurnosti položaja Tomislava Karamarka i odnosu s Mostom.

'U demokraciji ne moramo svi isto misliti. Najbitnije je da Domoljubna koalicija zajedno s kolegama iz Mosta napokon krene rješavati krucijalna pitanja i aktualne probleme građana, odlazak mladih obitelji iz zemlje, da se počnemo baviti ozbiljnim problemima, a ne onime što je tko rekao.

Na pitanje je li se danas čuo s Karamarkom Brkić je rekao: 'S Karamarkom sam se čuo prije sat vremena.' I, što vam je rekao, bilo je sljedeće pitanje. 'Da je danas lijep dan', odgovorio je Brkić.

'Naš primarni interes je da nema nikakvih priča o rušenju Vlade, niti o izlasku Domoljubne koalicije iz Vlade, nema priče o preslagivanju Vlade. Hrvatska vlada će nastaviti sa svojim radom, ali apeliram na kolege da se prestanemo prepucavati preko medija jer neki me podsjećaju na onu bajku tko je najljepši. To nije bitno, hrvatskim građanima su bitne reforme i sve ono što je nužno da hrvatski građani bolje žive.'

Na pitanje tko bi mogao naslijediti Karamarka, Brkić je ostao pri svom: 'Gospodin Karamarko je predsjednik HDZ-a, dobio je potporu i sigurno uživa plebiscitarnu potporu i HDZ-a i Domoljubne koalicije. Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz na glasovanju u Hrvatskom državom saboru i budite sigurni da zahtjev za opozivom neće proći. Polako. Mislim da to nisu bitne teme za život građana.

SDP neće pobijediti u tom glasovanju. Izgubit će na glasovanju u Saboru što se tiče te teme. Ja sam realni optimist, uvjeren sam da će SDP izgubiti, a HDZ nastavlja svoj rad bez rušenja Vlade i bez izlaska iz Vlade.

Na Općem saboru će biti izabrana sva tijela stranke, novo predstavništvo stranke, novi članovi suda časti tako da će ta priča o unutarstranačkim izborima završiti. Svi ćemo zajedno krenuti da osiguramo hrvatskim građanima bolji život.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:14