SMETA MU UVOZ

'KUPUJTE HRVATSKO I KUPUJTE OD ONIH KOJI PRODAJU I CIJENE HRVATSKO!!' Ministar Tolušić žestoko napao dva velika trgovačka lanca

 
Tomislav Tolušić
 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, napao je na svom Facebook profilu trgovačke lance Kaufland i Lidl zbog toga što se u tim trgovačkim lancima prodaju pekarski proizvodi iz uvoza.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"U Hrvatskoj se godišnje uveze kruha i pekarskih proizvoda u vrijednosti 450 milijuna kuna. Nažalost, velika većina kruha i peciva koje kupujete u trgovačkim lancima su proizvodi iz Austrije, Njemačke, Češke i Poljske. Bez obzira na jeftinu hrvatsku pšenicu i vrijedne pekare. 90% proizvoda koje vidite na slikama (u ovom slučaju se radi o Kauflandu, ali isto je i u Lidlu i drugim lancima) NE dolaze iz Hrvatske. Ministarstvo ne može zabraniti uvoz, ali može reći da trebamo kupovati svoje, hrvatske proizvode, i voditi brigu o svojim proizvođačima i svojim, hrvatskim poljoprivrednicima. Pa zato, dragi moji, gledajte deklaracije i na kruhu i pecivu, kupujte hrvatsko i kupujte kod onih koji prodaju i cijene HRVATSKO!!", napisao je Tolušić na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:17