NEZADOVOLJAN STRANKOM

Ljubo Jurčić napušta SDP! O odlasku nije obavijestio Milanovića

‘Nisam se udaljio od političkih ciljeva i vrijednosti SDP-a, ali ne dijelim stajalište vodstva stranke o tome kako komunicirati s građanima o problemima’
 Nikola Wolf/Cropix

ZAGREB - Ljubo Jurčić od danas nije više član SDP-a. Usprkos izlasku iz stranke, saborski mandat neće vratiti SDP-u nego će u Saboru ostati kao neovisni zastupnik.

- Mislim da je uspjeh SDP-a u trećoj izbornoj jedinici u kojoj sam bio nositelj stranačke liste i moja zasluga, zato ću zadržati saborski mandat - kazao je Jurčić.

O odluci da izađe iz SDP-a, tvrdi, nije razgovarao sa stranačkim predsjednikom Zoranom Milanovićem. O njoj je u Saboru danas obavijestio tajnika SDP-a Igora Dragovana i zamolio ga da o tom izvijesti sve nadležne.

- Bilo je očito da u pripremi za nadolazeće izbore ne sudjelujem. Nisam se udaljio od političkih ciljeva i vrijednosti SDP-a, ali ne dijelim stajalište vodstva stranke o tome kako komunicirati s građanima o problemima s kojim je Hrvatska suočena. Mislim da oporbena stranka mora imati energičniji odnos prema problemima i jasne poruke. Pred zadnje parlamentarne izbore, kad je Hrvatska bila u boljoj situaciji nego danas, imali smo jasnije poruke i bolju komunikaciju s građanima - ustvrdio je.

Na pitanje zašto prije formalnog završnog koraka nije pokušao razgovarati sa Zoranom Milanovićem, kaže:

- Nisam ga jučer našao u Saboru, a prekjučer mene zbog obaveza nije bilo. Sve u svemu, to se sve dugo vuče i morao sam presjeći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:21