KRITIKE ZBOG PDV-a

LJUTITA REAKCIJA LINIĆA 'Vele da sam debil. Očito jesam! Ako sam tri milijarde samo tako bacio, to samo debili mogu raditi!'

"Oni mogu imati doktorske i magistarske titule, ali lupetati napamet i neodgovorno se ponašati... pa zašto bih to komentirao?", rekao je Linić te poručio građanima da postoje neodgovorni kritizeri "koji im svašta lupetaju".
Zagreb, 220813.Prva sjednica Vlade RH nakon ljetne stanke odrzana je u Banskim dvorima.Na fotografiji: ministar financija Slavko Linic.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

ZAGREB - Ne želim preko medija razgovarati s kvazistručnjacima, rekao je ministar financija Slavko Linić zamoljen danas za komentar kritika prema kojima je smanjenjem PDV-a za turizam na 10 posto državni proračun izgubio tri milijarde kuna.

"To su čisti kritizeri koji lupaju neistine i koriste medije da straše građane te su neodgovorni ljudi", rekao je Linić po izlasku s današnje sjednice Vlade.

Linić: 'Sramim se znanstvenika koji tvrde da dug ne treba vraćati. Čuvajte se takvih ljudi'

"Oni mogu imati doktorske i magistarske titule, ali lupetati napamet i neodgovorno se ponašati… pa zašto bih to komentirao?", rekao je Linić te poručio građanima da postoje neodgovorni kritizeri "koji im svašta lupetaju".

Kaže da su ti isti kritizeri bili protiv povećanja stope PDV-a s 23 na 25 posto te da govore kako Vlada nije učinila ništa za privredu. Ali, dodaje, pomoglo se ugostiteljima, čime su spašena radna mjesta.

"Zašto da vodim polemiku o temama koje nameću neodgovorni i neozbiljni ljudi i onda još mediji nemaju što drugo nego ih koriste kako bi maltretirali Vladu?", rekao je Linić.

Na pitanje misli li da je primjereno plaćen za svoj rad s obzirom na takve pritiske i kritike, odgovorio je da to uopće nije bitno te da je sam odlučio raditi svoj posao i nikad nije postavio pitanje plaće.

"Kao što vidite, ne žalim se i pokušavam odraditi svoj posao, za razliku od njih koji na teret državnog proračuna izvlače novac, pa su u Savjetu HNB-a, a što su doprinijeli - samo zbunjivanju građana", kaže Linić.

"Vele da sam debil. Očito jesam! Ako sam tri milijarde samo tako bacio, to samo debili mogu raditi!", zavapio je Linić te dodao da neki koriste medije kako bi poslali poruku da u Vladi sjede debili.

"Previše cijenim svoje znanje i rad da bi s takvima komunicirao", rekao je Linić.

Mirnije je, na upit novinara o privatizaciji Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke, potvrdio kako ima zainteresiranih za kupnju Croatia osiguranja i HPB-a, ali da ne može govoriti o imenima te da postupak ide svojim tijekom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:13