DOSTA MU JE

MARIĆ O OPTUŽBAMA MARASA DA JE ZNAO ZA STANJE U AGROKORU 'Prevršio je svaku mjeru, razmislit ću o konkretnim aktivnostima'

Zdravko Marić
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Ministar financija Zdravko Marić je rekao da je SDP-ov Gordan Maras svojim istupima u javnosti već prevršio svaku mjeru, i iako nije htio potvrditi da će ga tužiti, napomenuo je da će vidjeti 'koje su mu opcije'. Reakcija je to na Marasa koji je u Saboru kazao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Također je rekao da 'se HDZ trudi obustaviti rad povjerenstva i spriječiti da javnost sazna informacije na koje javnost ima pravo'.

- Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. godine - kazao je Marić.

- To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine. Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri. Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno. Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati. U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa - prenosi Marića N1.

Inače, ministar Marić jutros je na Markovom trgu priznao da mu teško pada spoznaja da je tzv. 'uteg Plenkovićevoj vladi', ali i dalje tvrdi da ne osjeća baš nikakvu krivnju zbog svega što se događalo u Agrokoru, te da je u Saboru prije pola godine rekao kompletnu istinu i tako zadržao posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:28