STIGLA HLADNA FRONTA

MEĆAVA ZAMELA GORSKI KOTAR Do Rijeke se putuje više od 3 sata, dio A6 otvoren samo za osobna vozila, kog Gornjeg Jelenja kamion sletio s ceste

 HAK

Hladna fronta pristigla je do Hrvatske. U Gorskom kotaru pada gusti snijeg koji već otežava promet, dok su kolnici mjestimice mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje.

Čitatelji Jutarnjeg javljaju kako se zbog mećave u Gorskom kotaru do Rijeke putovalo i tri sata, i kako ralice nije bilo na vidiku.

- Od Vrbovskog do Rijeke padao je snijeg i vozili smo se 30 na sat - kazao je čitatelj Jutarnjeg i dodao kako je kod tunela Tuhobić puhao jak vjetar i kako je cijeli put od Zagreba do Rijeke trajao oko 2,5 sata.

HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog prepriječenog teretnog vozila prekinut je promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od čvora Delnice u smjeru Zagreba.

Od 20,40 sati zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3.

Zbog slijetanja teretnog vozila na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Jelenja u smjeru Zagreba vozi se otežano.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3), Ličku magistralu (DC1) kao i državnu cestu DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo.

HAK

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena je za sve skupine vozila. Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:11