BIVŠI PREDSJEDNIK

MESIĆ O MILANOVIĆEVIM IZJAVAMA 'Pa i ja kažem da BiH nije do kraja funkcionalna država'

 Neja Markicevic / CROPIX / CROPIX

Bivši predsjednik Republike Stipe Mesić za N1 je komentirao trenutačnu političku situaciju u Hrvatskoj i retoriku šefa SDP-a Zorana Milanovića na tajno snimljenom sastanku s braniteljima. Siguran je da će rezultati izbora koji su zakazani za 11. rujna biti takvi da će ući u Sabor, a osvrćući se na Milanovićeve izjave, rekao je:

- Čovjek može misliti što hoće, ali ako netko predstavlja državu, onda je to drugo. Zasad Milanović nije premijer, a nitko ne bira ministre u drugoj državi. Kad bude i ako bude premijer, Milanović će morati o tome voditi računa, ali onda će predstavljati državu i imati izražaj na drugi način - zaključio je.

Osvrnuo se i na Milanovićevu izjavu da Bosna i Hercegovina nije država te da tamo nema s kim razgovarati.

- Ja isto kažem da BiH nije do kraja funkcionalna država i da mora doživjeti jedan preobražaj, zbog toga, ako ništa drugo, da bi ušla u Europsku uniju. Ako ulazi u EU, mora imati kompatibilnost sa zemljama EU, a BiH to nema - rekao je.

No, smatra da bivši premijer Hrvatsku nije posvađao s regijom.

- To je osobni stav, a kad bude zastupao vladu, kad bude premijer, onda će morati voditi računa što su stavovi Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske - mišljenja je Mesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:24