TOTALNI RAT

MILAN POPOVIĆ DETALJNO ODGOVORIO SEVERINI 'Laž je da sina planiram odvesti u Srbiju. Iskreno žalim što je izgubila bebu'

Ne želim govoriti loše o njoj, ali nije istina da Aleksandra neće vidjeti 200 dana jer on i dalje živi na njezinoj adresi.  On će i u vrtić i u školu ići u Zagrebu
 Bruno Konjević / CROPIX

Pjevačica Severina Kojić prvi se put otkako traje njezina mučna bitka za skrbništvo nad sinom Aleksandrom s bivšim partnerom Milanom Popovićem jučer kod Zorana Šprajca u RTL Direktu odlučila na javni istup.

Osim što se okomila na sve institucije povezane sa slučajem skrbništva nad 5-godišnjim Aleksandrom, a posebno na sutkinju Općinskog suda Vericu Nikić koja je donijela privremenu mjeru kojom je dijete tjedan dana kod oca, a tjedan kod majke, najviše je šokirala javnost izjavom kako je zbog stresa oko pravne bitke i sukoba s Popovićem spontano pobacila drugo dijete.

Na čitav Severinin istup, u kojem ima mnogo detalja iz njihova zajedničkog života, ali i onog tijekom bitke za skrbništvo, reagirao je i sam srpski biznismen Milan Popović.

Ružni trenuci

- Ne želim govoriti ništa loše o majci našeg djeteta. Iskreno mi je žao što je izgubila bebu. Svi su u stresu i što je tome razlog bio, sam Bog zna. Sve što je izgovorila o meni u emisiji, to su osjećaji koje je osjetila u tim ružnim trenucima iz naše veze. Ona je vrlo emotivna žena i samim time su i njezini osjećaji rezultat tih proživljenih trenutaka i tu je razumijem. No, ja to ne vidim u tom svjetlu jer neistine su povezane s njezinim individualnim osjećajima, a ne stvarnim situacijama - rekao je na početku razgovora Popović. Napomenuo je i kako mu je žao što Zoran Šprajc nije Severini dao više prostora za izjavu, nego ju je, smatra, prerano prekinuo u priči pa Severina nije stigla reći sve što joj leži na duši.

- Ostalo je sve nedorečeno i ne zna se što je zapravo pisac htio reći. Da joj je voditelj dao više vremena, moglo se doći do prave biti stvari - smatra Popović.

Prema njegovu mišljenju, teze na osnovi kojih je pokrenuta internetska grupa podrške Severini imena #ijasammajka, su neistinite.

- Nije istina da majka neće vidjeti dijete više od 200 dana jer ono i dalje živi na majčinoj adresi, ali oca viđa redovito. Samo ne više devet, nego 15 dana mjesečno. Majka ga uvijek može nazvati, u bilo koje doba, te posjetiti isto tako u bilo koje doba. U emisiji je Severina rekla kako dijete nisam nazvao u osam navečer kad sam trebao, ali zato sam odmah ujutro otišao kod njega u vrtić, poljubio ga i bio s njim 15-ak minuta. Nije istina da ga planiram odvesti u Srbiju. S djetetom boravim u Zagrebu, a izvadio sam i boravišnu dozvolu. Logično je, s obzirom na to da je Aleksandar prijavljen na majčinoj adresi, da ide u vrtić u Zagrebu, a jednog dana i u školu. Nemam namjeru da dijete ide u dvije škole - tvrdi Popović.

Privremena mjera je, naglašava, jasno i precizno napisana i apsolutno je ravnopravno vrijeme koje dijete provodi s oba roditelja i nitko nije zakinut.

- Sve je to zlonamjerno tumačenje Severinina menadžera Tomice Petrovića koji nije pravnik i ne razumije se u pravo. Neka to protumače njezini odvjetnici - rekao je Popović.

Želi dogovor

Suprotno Severininim tvrdnjama, Milan Popović kaže kako je otpočetka želio sve oko sina dogovoriti s njegovom majkom.

- I dalje se želim sve dogovoriti. Mi nismo bivši partneri našem djetetu, nego mama i tata i zato trebamo što prije uspostaviti normalnu komunikaciju za dobrobit djeteta. Privremena mjera važi ako nema dogovora među roditeljima, a nadam se da će Aleksandrova mama u najskorije vrijeme prijeći preko neriješenih stvari iz partnerskog odnosa i početi sa mnom komunicirati. Naime, dokazano je da djeca čiji roditelji nemaju normalnu komunikaciju završe sa psihičkim problemima - naglasio je.

Prilikom gostovanja kod Zorana Šprajca Severina je ispričala i kako Popović u prve tri godine Aleksandrova života nije vidio dijete čak 18 mjeseci. I na to je Popović imao spreman odgovor.

- To je paradoksalno jer dijete otkako je prohodalo bilo je sa mnom. Privrženost koju imamo potječe iz rane dobi. Paradoksalno je i što po staroj presudi nisam smio viđati dijete 250 dana u godini. Majka nije dozvoljavala da viđam dijete i sama mi je to branila, a sada me proziva da ga ne viđam - objašnjava Popović.

Na pitanje je li istina da je tražio oduzimanje skrbništva Severini u Srbiji, a kasnije tražio i reviziju te presude, Popović je odgovorio kako je to sve pogrešno protumačeno.

- Tu se ne radi o oduzimanju skrbništva. Tužba je nebitna za ovaj slučaj, nego se radi o zahtjevu privremenom mjerom kada je majka u kolovozu ostavila dijete samo trećim osobama na 30 dana pa sam tražio, privremeno, da to vrijeme budem s njim dok se majka ne vrati i nastavi brinuti o djetetu. Isto sam ponovio i u Zagrebu, tražio sam privremenu mjeru dok je bila 45 dana u Americi i nije se brinula o sinu - napominje Popović.

Stop Instagramu

Kao odgovor na pitanje o Popovićevoj tužbi jer stavlja fotografije djeteta na društvene mreže Severina je ispričala kako je njezin bivši partner nakon poroda zvao njezina menadžera Tomicu Petrovića da od časopisa Glorije traži 50 tisuća eura za prve slike djeteta.

Popović, s druge strane, kaže kako je izuzetno sretan što je uspio izboriti to da se slike njegova djeteta ne objavljuju na internetu ni u bilo kojem mediju.

- Protivim se tome jer mi je u interesu zaštititi privatnost maloljetnog djeteta, to mi je obaveza kao roditelja. Zahvaljujem svim medijima koji su i bez tužbi prihvatili činjenicu da je prioritet zaštititi dijete i zamutili Aleksandru lice i maknuli njegove fotografije. Veliku sam stvar napravio za sina i to će mu sigurno biti dragocjeno u budućnosti - zaključio je Popović.

Tijekom razgovora Severina je više puta apelirala na premijera Plenkovića da provjeri rad državnih institucija, posebno Centra za socijalnu skrb Maksimir, gdje je odvjetnica Milana Popovića Eleonora Katić, kako tvrdi Severina, u sukobu interesa kao zaposlenica spornog Centra, te rad samog Ministarstva socijalne skrbi.

O cijelom slučaju koji ide na Županijski sud nekoliko je komentara dala i odvjetnica Nataša Pećarević, koja također zastupa Popovića.

Zakonita mjera

- Žao mi je što se na ovaj način iznose stvari koje nisu točne zbog svih sudskih postupaka ove vrste. U svakom postupku sud štiti dobrobit svakog pojedinog djeteta, a odluke se donose na temelju detaljno provedenog postupka, a ne na temelju osobnih stavova suca. Sud nema namjeru oštećivati bilo koje dijete, a Županijski će sud donijeti odluku je li ta mjera zakonita, donesena na pravilno provedenom postupku i je li u interesu djeteta. Izjavama i pritiscima ne možemo utjecati na odluke Županijskog suda jer suci rade profesionalno i stručno svoj posao - sigurna je Nataša Pećarević.

Nova reakcija Tomice Petrovića

Popović je u utorak dao i intervju RTL-u, u kojem je također odgovorio na niz Severininih tvrdnji, a na taj intervju je reagirao njezin menadžer Tomica Petrović kratkim priopćenjem.

- Nije istina da je Severinin intervju u emisiji RTL direkt bio pun neistina. Za sve što je Severina izrekla u toj emisiji postoje dokazi i svjedoci, navodi Petrović.

- Nije istina da Popović ne želi potpuno skrbništvo nad djetetom. Da je tako, povukao bi tužbu podignutu u Srbiji u kojoj traži da joj se potpuno oduzme skrbništvo, a koju je ponovo podigao nakon dobivene privremene mjere, dana 09.05.2017. Nije istina da Popović po privremenoj mjeri sutkinje Verice Nikić provodi sa djetetom pola vremena. Istina je da provodi preko 200 dana godišnje za koje vrijeme Severina ne može viđati dijete koje je s njom živjelo sretno punih pet godina, pa time i ne stoji da Severina zlonamjerno tumači sudsku presudu, upravo suprotno, piše Petrović.

- Također, nije istina da je tzv. princip po kojem dijete živi sa roditeljima pola - pola praksa u Europskoj uniji. To se vrlo lako može provjeriti. Nije istina da Popović plaća Severini alimentaciju u iznosu od 75.000 kn. Popović plaća alimentaciju u visini od 15.000 kn, a sve izjave o financiranju njenih poslovnih aktivnosti su u svrhu diskreditiranja Severine, jer ona od njega to nije tražila, piše u priopćenju.

- Također, nije istina da se Popović želi bilo što dogovoriti sa Severinom. Njegovo viđenje dogovora je ispunjenje svih njegovih zahtjeva, koji su zapravo usmjereni na kontrolu majke. Pa on je protiv Severine i njenih bližnjih podigao preko 30 postupaka po raznim sudovima i konstantno ju blati po medijima. Zar to radi osoba koja se želi dogovoriti?, pita na kraju priopćenja Tomica Petrović. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 02:13