BITKA ZA SKRBNIŠTVO

MILAN POPOVIĆ UZVRATIO SEVERINI 'U životu nije sve navinuto. Nekad ne možete vidjeti dijete ako imate temperaturu...'

 CROPIX

Višegodišnja bitka između Severine Kojić i Milana Popovića oko skrbništva nad njihovim djetetom posljednjih se dana zahuktala nakon što je Severina komentirala taj slučaj na RTL-u. Otkrila je brojne detalje iz njihova odnosa koje je već sljedeći dan Milan demantirao, a sve zbog toga što je sutkinja Općinskog suda Verica Nikić donijela privremenu mjeru koja, po njezinom mišljenju, ide na ruku ocu jer će dijete koje je pet godina živjelo s majkom, sad više od 200 dana godišnje biti s ocem.

Tijekom razgovora sa Šprajcom, Severina je više puta apelirala na premijera da provjeri rad državnih institucija, posebno Centra za socijalnu skrb Maksimir.

U utorak 20. lipnja obavljen je još jedan razgovor sa Severinom u Centru za socijalnu skrb Maksimir na što je jučer reagirao njezin menadžer Tomislav Petrović, koji je na službenoj Severininoj Facebook stranici objavio javno pismo ministrici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nadi Murganić.

Mali dio šikaniranja

Petrović u pismu navodi kako je “šokiran ponašanjem Centra za socijalnu skrb Maksimir prema Severini i njenom odvjetniku, zbog čega je odlučio pismo podijeliti sa svima kako bih na konkretnom primjeru pokazao barem mali dio šikaniranja koja prolazi majka koju su odvojili od djeteta punih 200 dana godišnje”.

“Centar za socijalnu skrb Maksimir pozvao je početkom lipnja Severinu da dođe u centar na razgovor. Sa stručnim timom centra usklađen je termin, 20. 6. 2017. Sastanku su prisustvovale djelatnice centra Vanesa Herceg i Tamara Sušić, kao i nepoznata osoba koja se predstavila kao navodno nova voditeljica mjera nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi.

Na početku sastanka Vanesa Herceg je usmeno priopćila Severini i njenom odvjetniku da je CSS Maksimir donio rješenje o promjeni voditeljice nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi”, stoji u pismu Severinina menadžera.

Temeljita istraga

Petrović dalje ističe kako na sastanku u CSS Maksimir “majka nije dobila odgovore, zbog čega putem otvorenog pisma molim ministricu Nadu Murganić da naloži službama ministarstva da se temeljito ispita ovaj slučaj kako bi dobili odgovore na 11 pitanja”.

Petrović pita ministricu Murganić zašto “Severininim odvjetnicima na njihov zahtjev, dana 2. 6. 2017. nije dozvoljen uvid u spis Centra za socijalnu skrb Maksimir u predmetu vezanom na Severinu? Koji je razlog da se to skriva od nje?”. Petrović zatim pita “zašto je djelatnica centra Vanesa Herceg nezakonito inzistirala da Severina prisustvuje sastanku bez svog odvjetnika Darija Budimira na čije inzistiranje mu je to ipak dopušteno, iako se na sastanku, kako se kasnije vidjelo, radilo i o upravnoj stvari gdje je obavezno sudjelovanje odvjetnika na zahtjev stranke?”. Severinin menadžer nadalje pita: “Zašto djelatnice centra nisu sa Severinom uopće htjele razgovarati o njenom djetetu?

Što je djelatnica centra Vanesa Herceg mislila pod time kada je Severini izjavila da je Severina sama kriva za nastalu situaciju?

Zašto je termin za uvid u spis zakazan tek nakon 24 dana od dana kada se to tražilo, za datum 26. 6. 2017., a poslan je Severininim odvjetnicima e-mailom tek nakon održanog sastanka, 20. 6. 2017.?

Je li zakonita izjava djelatnice centra Vanese Herceg koja je na upit hoće li CSS Maksimir prijaviti oca, jer se ne drži donesene sudske privremene mjere i ne zove dijete telefonom svaki dan kada dijete ne boravi s njime, da to ne namjeravaju i da to ide ocu na savjest?

Koji su to službenici CSS Maksimir i s kojom namjerom primali Milana Popovića u više navrata, izvan radnog vremena centra, kako su nam to priopćili svjedoci koji rade u blizini CSS Maksimir?”, navodi se u pismu Tomislava Petrovića.

Odgovor Popovića

Pismo Severinin menadžer komentirala je Popovićeva odvjetnica Nataša Pećarević, no o konkretnom slučaju zbog postupka koji je još u tijeku nije htjela razgovarati.

Što se tiče tvrdnje da CSS Maksimir nije htio prijaviti Popovića jer se ne drži donesene sudske privremene mjere i ne zove dijete telefonom svaki dan kada dijete ne boravi s njime, odvjetnica je rekla kako se Popović redovno čuo sa sinom i uredno izvršavao obveze.

- Dijete je privrženo i ocu i majci i zato je ova primjerena mjera donesena. Popović je sve obaveze uredno izvršavao i zvao dijete, no u životu nije sve navinuto. Ne možete vidjeti dijete ako imate temperaturu. Dogovorite se i posjetite ga drugi dan. Ako su roditelji dobronamjerni, znaju da se takve stvari mogu dogoditi - kaže odvjetnica Pećarević.

Tomislav Petrović: 'Popovićeva odvjetnica obmanjuje javnost'

Na izjave odvjetnice Nataše Pećarević reagirao je Severinin menadžer Tomislav Petrović, čiju reakciju u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Nije istina da je Popović prema privremenoj mjeri uredno izvršavao sve obveze i zvao dijete, kako to navodi Popovićeva odvjetnica Pećarević.

Za to postoje i dokazi i svjedoci.

Nadalje, nije istina da se roditelji prema privremenoj mjeri mogu dogovarati i to nema nikakve veze sa njihovom dobronamjernošću.

Donešena privremena mjera to ne dopušta, ona ne sadržava niti jednu mogućnost dogovora roditelja. Sve što je van odluke sutkinje Verice Nikić, znači kršenje sudske odluke, a time i mogućnost kaznenog progona protiv roditelja. Popovićeva odvjetnica ovakvim izjavama navodi roditelje da krše sudsku odluku i obmanjuje javnost."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:51