ŠEF SDP-A NA RTL-U

MILANOVIĆ 'Zbog ove je vlasti Hrvatska skoro bila na stupu srama. HDZ treba reformirati'

 Ranko Šuvar / EPH

ZAGREB - Šef SDP-a Zoran Milanović gostovao je u dnevniku RTL-a gdje je objasnio zašto je zaobišao državni protokol tijekom obilježavanja Dana državnosti:

- U protokolu sudjelujem minimalno dok moram, a kad sam u oporbi to zapravo ni ne moram. Smatram da je to etiketa, poza i da su prazne frazetine uzele previše maha i ovim potezom pokazujem da me to smeta...

Možete li se tako postaviti pred izbore, s obzirom da vam mnogi već zamjeraju teški karakter? - pitao je novinar.

- Moj karakter pustite, ja sam kroz 9 godina prošao tri predsjednika HDZ-a. Morate malo biti i oportunist, dakle da se u taktičkoj odluci na određeni način ponašate prema protivniku.

Hoćete li se opet postaviti prema HDZ-u u stavu "mi li oni"? - bilo je novo pitanje.

- Tako sam se postavio prema Karamarku, ali to ne znači da ću se i sad tako postaviti.

Andreja Plenkovića ste hvalili, ostajete li kod toga?

- Ostajem kod toga što sam rekao. Tu stranku mora se reformirati, ona je otišla prejako u desnicu. Kada je Jadranska Kosor bila ne čelu postavio sam se drugačije, ako se sjećate - kazao je Milanović.

Kako ćete se postaviti na izborima? - pitao je novinar.

- Naš program je nastavak reformi, nastavak rasta države... 40 000 ljudi je prosvjedovalo za kurikularnu reformu, to nešto govori.

Ukoliko se vratite u Banske dvore, hoćete li Jokića zvati natrag?

- Kako me možete pitati da li ću napraviti nešto što smo napravili. Da, pokušat ćemo vratiti stvari i svatko tko želi stručno doprinijeti je dobrodošao. Gospodin Jokić imao je apsolutnu slobodu za vrijeme moje Vlade - odlučan je bio šef SDP-a.

Ide li HSS s vama u koaliciju? Što ćete im ponuditi?

- To ovisi o njima. Činjenica jest da ih je HDZ brutalno izvarao. Ako ih zovete u koaliciju, podrazumijeva se da ćete ih zvati u izvršnu vlast. Za HSLS nema mjesta, tužno je na što su sveli.

A što je s Božom Petrovom i Mostom? - bilo je zadnje pitanje.

On neka objasni svojim članovima što je napravio i zašto je napravio u 12. mjesecu. Vidjet ćemo kako će to građani napraviti. Ova vlada je bila užasna, ali nije napravila ništa osim prodaje Konačara - to je premalo, preslabo, ništa. Zbog ove vlasti Hrvatska je skoro bila na stupu srama. Pa nisu se bili u stanju zadužiti ni za 5 posto kamate, a mi smo za tri - završio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:18